Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

EAGLE drukowanie dwustronnej płytki

.Wiśnia 10 Dec 2003 20:33 4724 6
phoenixcontact
    .Wiśnia
    Level 28  
    mam problem płytka zaporjektowana (schemat +sciezki) tylko ze ... jest drukowana stronna z obustronnymi sciezkami nie wiem jak mam wydrukowac zeby było pojedynczo (czyli strona górna i dolna oddzielnie ) :(((((((( pomożcie POZDRO
  • phoenixcontact
    Yoshi
    Level 19  
    Witaj,
    uruchom jeden ze skrytptow,nie pamietam nazwy,ale jest on opisany w hekpie,drukuje kazda warstwe oddzielnie,oraz soldermaske,opis.
  • phoenixcontact
    .Wiśnia
    Level 28  
    sory ale nie czaje mogł bys jasniej . ?
    Yoshi
    Level 19  
    Nie pamietam,dosc dawno korzystalem z programu EAGLE.
    Majac uruchomiony edytor schematow,wybierasz kategorie FILE
    a nastepnie RUN,wtedy program odczytuje folder zawierajacy skrypty w katalogu ULP.
    .Jeden ze skryptow jest tak napisany,ze umozliwia wydrukowanie kodzystajac z drukarki np.na folii widoku sciezek warstwy TOP,BUTOM,
    SOLDER.Warstwy te sa drukowane osobno na kazdej kartce papieru lub folii.Umozliwia to wykonanie w warunkach domowych plytki drukowanej.
    soundman
    Level 17  
    pol lewej stronie masz taki przycisk display takie kwadraciki nachodzace na siebie kliknij otwozy sie okno w którym musisz wybrac te elemety które cie interesuja i potwierdzic.
    .Wiśnia
    Level 28  
    dzieki dzieki wszystkim którzy tu pisali ... juz wydruklowałem i zabrałem sie do wytrawiania płytki ...
    aha jeszcze jedno jak zrobić płytke jednostornna z zastosowaniem zworek a nie drustronna ?
    soundman
    Level 17  
    ustawiasz w opcjach autoroutera opcja top ustawiona na N/A oznacza ze wierzchnia strona płytki nie bedzie uzywana w opcji bottom ustaw * co oznacza dowolny kierunek prowadzenia sciezek jesli autorouter nie bedzie mogł poprowadzic jakiegos połaczenia to poprostu zostawi to połaczenie bez zmian czyli nie zrealizowane wtedy bedziesz mugł to zrobic recznie albo morzesz najpierw poprowadzic kilka polaczen recznie a nastepnie uruchomic autoroutera polecam ci na stronie elektrody w dziale download sciagnac sobie kurs obslugi eagle sa 3 sciagnij wszystkie