Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z PRESTIGE APX1500

mlody_bytom 26 Dec 2007 11:05 663 2
    mlody_bytom
    Level 2  
    Witam,
    Wcześniej miałem go fabrycznie zamontowanego w Seacie, teraz przełożyłem go sobie do Hondy. Pierwsze dni spoko, ale...
    Zaczął fixować.
    Syrenka zmieniła dźwięk na taki jak by cienki i piskliwy, jak by nei ta syrenka, a na dodatek, gdy jest coś takiego, to nie działają czujki ruchowe.
    Ostatnio, jak piszczał normalnie wzbudziłem go czujką ruchową i wył może z 10 sekund, zaczął zmieniac barwę piszczenia i dźwięk się wyłączył (kierunki dalej działały). Nie wiem co z nim jest. Słabe uziemienie syrenki? Żle zlutowane zasilanie syrenki?
    Nic na razie nie sprawdzałem, chce najpierw zapytać, ponieważ mam wszystko solidnie polutowane, w taśmie parcianej, puszczone w jak najmniej dostepnym miejscu, więc kupa zachodu, żeby w ciemno szukać usterki.

Acha. Wiem, że jest uszkodzony czujnik uderzeniowy, do którego podpięte są czujki ruchowe. Czy to może być on?

Co wy na to?

Pozdrawiam,
    Marcin
    Anonymous
    Anonymous  
    mlody_bytom
    Level 2  
    o... o tym nie pomyślałem, a szczerze mówiąc to jest szansa, ze moze być kiepska, Jest przy śrubie konstrukcji kokpitu, ale nie jestem pewien czy to stal, czy jakis inny stop. Zmienię to i dam znać

Dziekuje