Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alhambra-ogrzewanie przedniej szyby

tb_momek 30 Dec 2007 19:14 6675 9
    tb_momek
    Level 10  
    Witam Panowie. Mam taki problem z Seat Alhamra ze ogrzewanie przedniej szyby grzeje tylko 3/4 od strony pasazera, a od strony kierowcy nie grzeje
    (gdyby bylo na odwrot to dalbym sobie spokoj) stad moje pytanie czy podrzewana przednia szyba jest podzielona na jakies sektory? czy moze jest tam kilka bezpiecznikow ktore odpowiadaja za poszczegolne obszary ogrzewania szyby? Prosze o pomoc.
    maciej123
    Level 24  
    Tak, przednia szyba ma 2 sektory i każdy sektor jest zasilany odzielnie, bezpiecznik jest wspólny.
    tb_momek
    Level 10  
    To w jaki sposob moge uruchomic podgrzewanie drugiej nstrony szyby?
    ArcziS
    Level 12  
    Jeżeli jest jeden bezpiecznik do dwóch sektorów a jeden z nich nie grzeje, to możliwe, że któraś ze ścieżek jest uszkodzona (tak jak to ma miejsce w tylnych szybach).
    stomat
    Level 37  
    Wstaw szybę "do góry nogami" :) W Syrenie tylna szyba pasowała na przód i odwrotnie ale zachciało się zachodu :)
    tb_momek
    Level 10  
    Jak się dostać do przekaźnika (gdzie on jest) , który odpowiada za ogrzewanie przedniej szyby?
    bodzior
    Level 16  
    A przewody do tej szyby są podpięte na górze czy na dole???
    tb_momek
    Level 10  
    ostatni odkręciłem podszybie w komorze silnika i nigdzie żadnych kabelków podłączonych do szyby nie widziałem.
    brratek
    Level 10  
    Jeśli masz moduł komfortu zamiast tablicy przekaźników to od przedniej szyby jest nr 100 w dolnej półce z przekaźnikami. Ten niżej. Drugi 100 ten wyżej jest od tylnej szyby. Ktoś wie od czego jest 103 obok nich?

Jeśli masz tablice przekaźników nad małymi bezpiecznikami to od przedniej szyby jest nr 170.