Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ferguson 7318uci i lista kanałów ?

piter-t 02 Jan 2008 15:10 7029 7
    piter-t
    Level 10  
    witam, jestem laikiem w tym temacie...

mam ferdka 7318uci, soft najnowszy producenta (przynajmniej tak w menu pisze), tuner w sumie nowy... nie chce w nim grzebać, jedynie tylko listę kanałów wepchać, nie chcę stracić funkcji tych co ma obecny soft bo ogólnie sie one przydają... na ferdku mam c+

znalazłem że Ariter2 MultiTimer powinien pomóc ale przy wysyłaniu pisze że wysyła hedera i stoi...

byłbym wdzięczny za jakaś nową sprawna listę po 7318uci i ewentualnie jakim programem moża to zrobić bez grzebania w sofcie...

no chyba że się bez tego nie obejdzie to jeszcze jakiś sprawny sofcik który nie pozbawi możliwości mojego ferdka tych co ma teraz...

z góry dziękuje za odpowiedź i wszelka pomoc :)
    piter-t
    Level 10  
    tylko ze jego też już próbowałem i część list puszcza ale np na 30% sie zawiesza i stoi..., nawet zgrałem listę z ferdka i bez zmian chciałem ją wgrać... stanął na 66% :(

Dodano po 1 [godziny] 35 [minuty]:

więcej info

model name: AF-7318UCI
    software version: TSH E6820 S230CICR pnc
    database version: 0008209
    boot version: 0020.1
    buyer version: TELSTAR / Poland
    UI type: GP3
    S/W buidl date: Jun 14 2007

jak to ugryźć? bo już któryś dzień tracę na próby załadowania listy...
    supermach
    Level 23  
    A próbowałeś "przywróć ustawienia fabryczne" ?
    Tylko po tej operacji lista kanałów zostanie skasowana.
    piter-t
    Level 10  
    tak, były ustawienia fabryczne i w raz z nią pojawiała się również lista...

co mi się udało... to pogrzebałem w ustawieniach portu com, ręczna konfiguracja i da się już zgrać listę z ferdka, przerobić w obrębie jednego programu i wysłać ją z powrotem i raz udało mi się wgrać inna listę, fajna... ale nie było żadnych satelit do wyboru...

XtremeLoader0.48fixCOM z wyłączonym auto hedem wrzuca większość list, ale ferdek widać że później przywraca sobie starą listę... no ale tyle dobrze że chociaż swoja listę ferdek akceptuje to przy wolnej chwili można się pobawić... no ale mam w domku tez af6318 i tam nie było kiedyś żadnych problemów....
    supermach
    Level 23  
    Poszukaj listy "pod swojego tunka" (database version). Ewentualnie spróbuj zmienić soft w tunerze (zgrywając wcześniej oryginalny) an soft edu i wtedy spróbuj wgrać listę. Daj znać.
    piter-t
    Level 10  
    wiec tak... teraz wszystko śmiga :)
    miałem znowu problemy z softem bo niby go wgrał a dalej by orginalny

ręcznie ustawiłem port com, maksymalna przepustowość oraz funkcja xon/xoff, zassalem softa ze strony producenta, w sumie go nie wgrywałem tylko wziąłem tamta wersje arionera i jeszcze raz spróbowałem z softem edu A03, no i sukces... później lista i klucze poprzez no nie wiem czy dobrze zrobiłem resztę ale lista i klucze wgrane przez XtremeLoader0.48fixCOM i słoneczko :)

dziękuje za wszelką pomoc :)
  • Helpful post
    supermach
    Level 23  
    Podziekuj klikając na "pomógł" :) i ...zamknij temat.