logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głowica z radia samochodowego - co znaczą oznaczenia wyjść.

jadula1 02 Sty 2008 20:27 1746 3
REKLAMA
  • #1 4650868
    jadula1
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Witam. Posiadam głowice z radia samochodowego chyba pioniera. Mam pytanie co znaczą podane skruty i do czego mogą być podłączone. Od prawej ant , lo.l , tv , lo.h , +b , if , agc , vco. Dziękuje.

Proszę pisać uważniej ;) [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • #2 4651236
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2902
    jadula1 napisał:
    Witam. Posiadam głowice z radia samochodowego chyba pioniera. Mam pytanie co znaczą podane skruty i do czego mogą być podłączone. Od prawej ant , lo.l , tv , lo.h , +b , if , agc , vco. Dziękuje.
    O ile znam angielski to lo.l -pasmo niskie - 64-74. lo.h - to wysokie- 88-108 - lokalny oscylator - niski, wysoki, TV to TV +b zasilanie, agc-ARW, Vco- strojenie. Ant to na pewno antena. Na usprawiedliwienie -angielskiego aż tak dobrze nie znam.
  • REKLAMA
  • #3 4651313
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1265
    Myślę że TV to nie TV tylko Tuning Voltage czyli napięcie strojenia. Ale mogę się mylić.

PS. IF to pewnie Intermediate Freq. czyli wyjście p.cz.
  • #4 4651327
    jadula1
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Dzięki za podpowiedź. Jest to głowica z syntezą częstotliwości i to vco to nie napięcie strojenia tylko wyjscie pomiarowe częstotliwości.Tak wynika ze schematu. Jednak dalej nie rozpracowałem reszty wyprowadzeń. Proszę o pomoc.

Dodano po 10 [minuty]:

Skróty udało sie rozpracować tv to rzeczywiście regulacja napięciowa. Teraz można głowice podłączyć.
REKLAMA