Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

regulacja lusterek golf 4 bora

mmmmmat 04 Jan 2008 23:55 4112 7
    mmmmmat
    Level 11  
    panowie na jakiej zasadzie działa ten przełącznik chciałbym go podłączyc do szyb elektrycznych zamiast tego głównego panelu może ktoś wie jak działa on łączy styki czy jak dołożylbym przekazniki i przełączałbym lewa prawa szyba itp

http://img168.imageshack.us/img168/9936/lusterkaag4.jpg

dziekuje
    milejow
    Level 43  
    Na zasadzie zwierania odpowiednich stykow,do zrobienia na przekaznikach ale tradycyjne przyciski chyba wygodniejsze
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Tu:
    http://motonews.pl/sh_forum.php?op=fvt&t=203237&c=45&f=20
    ???
    Da się! Ale to be sensu. Już lepiej zmajstrować sobie moduł na przekaźnikach (na dwie szyby 4 szt.) i założyć dwa małe wyłączniki monostabilne z zerem po środku i wmaślić je w ten panel, który założysz zamiast tego sterowania lusterkami.
    mmmmmat
    Level 11  
    ie do konca bzdura bo nie musze wymieniac tapicerek i kupowac do prawych drzwi przycisku oraz panelu sterujaccego dlatego chce z niego skorzystac

czyli na jedna szybe dwa przekazniki

czyli podlacze sobie plus do tego przelacznika i w zalezonosci czy dam w dol czy dam do gory to mi da napiecie na przekaznik jeden ktory bedzie mial plus u gory minus na dole i pojedzie szybka do gory lub jak dam przelacznik w dol to mi da napiecie na przekaznik drugi ktory ma odwrotna polaryzacje i szybki pojada w doł

i oczywiscie wybor lewa prawa potem szybka

poprawcie mnie jezeli sie myle
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    No tak. I szukanie pinologii tego ustrojstwa cię czeka. I niewygodna obsługa. A nie lepiej wyciąć taki kawałek plastiku o kształcie tej zaślepki od lusterek i w nim obsadzić dwa wyłączniki do sterowania tymi przekaźnikami i coś takiego sobie zamontować zamiast tego dżojstika?
    mmmmmat
    Level 11  
    w pelni cie rozumiem ale myslisz ze to jest do zrobienia a ze jojstik to mi sie wlansie podoba na alewo prawo moge sobie zrobic uzbrajanie zamkow itp
    mmmmmat
    Level 11  
    jakie przekazniki zastosowac najlepiej jakiej mocy oprocz tego musza to byc takie ktore łączą dwa styki niezaleznie

zeby w jednej chwili podawal plus i na drugi kabel minus ? i potem odcinał obydwa bo jagby na stałe dać to bedzie zwarcie jak włącze opuszczanie ze zmieniana polaryzacja

lub 4 przekaziki na jdena szybe ? czy jak

dziekuje i prosze o wyoslenie
    milejow
    Level 43  
    Robisz dwa identyczne uklady(po jednym na szybe)i wyprowadzasz sobie z yoistick,a sygnal masy do ukladow.Po nacisnieciu galki podajesz mase na jeden,badz drugi przekaznik i szyba sie zamyka lub otwiera