Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Seat Alhambra 1999, 2.0 - zawodzi przy przyspieszaniu

palmeister 05 Jan 2008 15:05 1791 6
    palmeister
    Level 2  
    Witam mam seata alhambre . Jak do tej pory zaden elektromechanik nie moze rozwiazac tej zagadki ,przy przyspieszaniu nie ma mocy po chwili ciagnie dobrze i znów jest zle i tak naokraglo:!::!::!::!::!: wymienilem swiece przewody kopulka , moze ktos mial taki przypadek moze zle swiece zle przewody. PROSZE O POMOC
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Póki co to ja mam zagadkę, jaki silnik, który rok i czemu temat niezgodny z regulaminem?
    palmeister
    Level 2  
    rok:1999 , silnik:2.0 , jedno punktowy wtrysk
    Pawel wawa
    Diagnostyka komputerowa coś mówi?
    Jakie błędy?
    palmeister
    Level 2  
    tak po wykasowaniu wszystikich bledów i po wyjechanu z warsztatu po kilkunastu km. pojawia sie ten sam problem

Regulamin pkt 11 proszę poprawić. goldwinger
    Pawel wawa
    Jakie były błędy, samo wykasowanie to trochę mało, warto by usunąć przyczynę pojawiania się tych wpisów

Dodano po 3 [minuty]:

Najlepszą radę jaką mogę dać to znalezienie dobrego warsztatu, w którym nie tylko przeczytają błędy ale i wyciągną wnioski i naprawią usterki. Albo spisz kody błędów i podaj tutaj, bo tak to można wróżyć do nowego roku 2009. Może to...a może tamto...
    meroman
    Level 11  
    Witam - wydaje mi się że miałem podobny problem - szrpało mi autem - nagle uzyskiwał i tracił moc - do zatrzymania jazdy na autostradzie włącznie.
    PO wizycie u zaufanego mechanika okazało się iż przyczyną był zdegradowany czujnik obrotów silnika, jego przewody ze sparciałą izolacją które traciły kontakt lub dawły zwarcie. Po wymianie na nowy jak ręką odjął. Jedyne co to wiem że utrudniony jest dostę no niego, ponieważ trzeba zdjąć całą osłonę dolną silnika.
    MAm nadzieję jednak że w chwili w której piszę posta - niedomaganie już usuniuęte.
    POzdrawiam