Mam problem z CB Alan 42 ( jest to model starczy od Alan 42 multi). Od pewnego momentu nastąpiło zjawisko nie reagowania przez radyjko na wyciszanie szumów pokrętłem squelch. Problem polega na tym, że radio raz reaguje a inny razem nie na t o pokrętło przy czym trudno ustalić od czego to zależy. Zjawisko to również występuje przy pracy z krótką anteną jako ręczniak chocia w mniejszym stopniu. Będę wdzięczny za informację czy jest to wada radia czy też anteny. Ostatnio zmieniłem antenę samochodową na krótszą (98cm i chyba gorszą Hester).
Jeśli jest to problem samego radia ( w serwisie Alana gdzie zgłosiłem te objawy powiedziano mi, że mógł uszkodzić się jakiś podzespół, którego aktualnie nie mają i nie wiadomo czy będą mieli), to czy warto inwestować w naprawę, czy też dać sobie spokój i kupić nowe radio. Przyznaję że „dojrzewam” do kupna Presidenta Harry II ASC.
Pozdrawiam
VH271
Zmieniłem tytuł.
(Problem) – ozdobnik? -->REGULAMIN pkt 11.
Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE. [hefid]
Jeśli jest to problem samego radia ( w serwisie Alana gdzie zgłosiłem te objawy powiedziano mi, że mógł uszkodzić się jakiś podzespół, którego aktualnie nie mają i nie wiadomo czy będą mieli), to czy warto inwestować w naprawę, czy też dać sobie spokój i kupić nowe radio. Przyznaję że „dojrzewam” do kupna Presidenta Harry II ASC.
Pozdrawiam
VH271
Zmieniłem tytuł.
(Problem) – ozdobnik? -->REGULAMIN pkt 11.
Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE. [hefid]