Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hyundai h100 2.5 diesel '99 ciepły nie pali

gutman2005 08 Jan 2008 15:29 5322 4
Buderus
    gutman2005
    Level 12  
    witam
    mam taki problem zlosil sie klient z samochodem jak wyzej
    twierdzi ze to dzieje sie tak gdzies od miesiaca jak jest zimny odpala bez problemu ,jak sie rozgrzeje tez odpala ale jak sie go zostawi na 10 min i dluzej to juz nie odpali mimo dlugiego krecenia rozrusznikiem ale twierdzi ze po 10 min jak czesto probuje uruchamiac tak tylko na krotki czas to za ktoryms razem zapali
    sprawdzalem swiece zarowe wszystkie sprawne
    podpinalem pod cdifa bledu nie pokazuje
    czujnik temperatury ok pokazywal temp taka jak w warsztacie
    swiece zarowe grzeja tylko na zimnym silniku jak ma juz 50 i ponownie sie odpala juz nie
    probowalem na krotko zasilac swiece jak nie chcial zapalic i byl cieply pomagalo odpalal
    jeszcze jedno co mnie ciekawi jak niechcial odpalic podpinalem kontrolke do swiec i po przekreceniu zaplonu nie bylo zasilania natomiast jak zaczynalem krecic kontrolka zapalala sie na chwile raz swiecila dobrze raz sie zazyla a w wiekrzosci nie bylo zasilania
    co tym zrobic czy moze podpiac cos takiego jak reklamuja na allegro do bmw tds co bedzie zalaczalo swiece na cieplym silniku?
  • Buderus
    jaromirs2004
    Level 11  
    witam ja miałem dokładnie taki sam problem 2 lata temu w alfie 146 1,6 b zimny palił a gorący nie tylko wszystko wskazywało na rozrusznik jakby si ę wieszał a to po prostu był akumulator w listopadzie kupiłem h100 2,5 d przyjechałem do domu rano zapalił na strzał pojeżdziłem troche tak ok godziny zostawiłem przed sklepem na 5 min i co widze kręci ale nie odpala odczekałem ok godziny i zapalił i tak było cały czas więc kupiłem akumulator i znowu bingo więc sprawdż ps. ja mam teraz problem z inst elektryczną może ktoś ma schemat do h100 zgasły światła i dmuchawa nie działa
  • Buderus
    arturartur
    Level 12  
    Pompa na 99 %
    Dla całkowitwej pewności , wtedy kiedy nie odpala zlej głowiczkę pompy zimną wodą .
    Jeżeli odpali masz odpowiedz.
    jaromirs2004
    Level 11  
    dzięki niezły test mam jeszcze pytanie czy wie ktoś jak po kolei idą te bezpieczniki bo ja nie mam klapki i nie wiem który jest od czego i ile powinien mieć amper jakby ktoś mógł podać
    Coyote~
    Level 20  
    w roczniku 2000 bezpieczniki idą tak:

górny rząd:
    ROOM LP 10A
    HAZARD 10A
    HORN 10A
    DEFOGGER 20A
    FFHS 15A
    BACK UP LP 10A
    RH H/LAMP 15A
    LH H/LAMP 15A