Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HP PSC 750 Problem katridz czy awaria zasilania

domeryk 08 Jan 2008 17:59 3782 12
Optex
    domeryk
    Level 12  
    Posiadam taki model drukarki jak w opisie mianowicie Tusz kolorowy jest pusty przy włączaniu drukarki dostaje komunikat o tym ze jest on pusty , przy stracie pisze Insert Color Cartridge później miga dioda raz czerwona raz zielona i pojawia się napis Scanner Failure. pod nim napis Turn power off then on again. i żadna rzecz nie działa co trzeba zrobić założyć nowy cartridge czy może inna jest przyczyna usterki tej i czy jest możliwość zmiany opcji językowej na Polski w tym modelu.
  • Optex
    wladek83
    Level 32  
    Żarty sobie robisz czy naprawdę nie znasz nawet 2 słów po angielsku :| ? ... Włóż sprawny kartridż i napraw skaner, po co pisać zaraz o tym posty ? A języka polskiego nie będzie.

Pzdr.
  • Optex
    domeryk
    Level 12  
    Tak to wiem rozumie tylko chodzi mi oto czy bez katridza kolorowego ta drukarka nie bedzie chodzic na samym czarnym. I czy jest możliwość zmiany jezyka na Polski ;)
    Milus_24
    Level 13  
    Spokojnie "wladek83" po to jest te forum aby pomagać innym z różnymi problemami, nie każdy jest profesionalistą i nie każdy się zna :!:
    Skąd te oburzenie :?:

A wracając do pytania, według mnie to masz dwa problemy które musisz usunąć ja bym zaczął od podmiany kartrydża nawet pustego ale sprawnego elektronicznie i zobaczyłbym czy jest już problem tylko ze skanerem.
    Niestety ale według mnie to już od jakiegoś czasu HP nie chodzi tylko z jednym kartrydżem, muszą być dwa - nawet puste ale muszą :cry:
    Jak podmienisz kartrydże to odezwij się pomyślimy dalej.
    ... a jeśli chodzi o j.polski to.... jak już można to zmienić to podejrzewam że tylko serwis.

Pozdrawiam.
    wladek83
    Level 32  
    Gdzie w moim poście oburzenie ? Raczej zawiera wszystko co powinien - informacja o konieczności instalacji sprawnego kartridża i niemożliwości zmiany wersji językowej komunikatów ( z poziomu użytkownika, poprzez tryb serwisowy *#...). W PSC muszą być oba sprawne ( mogą być nawet puste ) kartridże. A jak naprawiać ( usiłować naprawiać ) skaner w serii HP PSC było już pisane wielokrotnie na Elektrodzie, więc po co pisać epopeje ponownie :?: .
    A wracając do Twojej wypowiedzi to chętnie poczytam "pomyślimy" , gdy Kolega napiszę, że pomimo czyszczenia odbłyśnika, luster oraz całej optyki, nadal ma komunikat "Scanner Failure"... Wtedy będziesz mógł błysnąć wiedzą.

Pzdr.

Odnośnie poniższych stanów emocjonalnych kolegi Milus_24 :
    masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem :cry: ...
    Dużo jadu, mało konkretów.
    Milus_24
    Level 13  
    Wiesz co? osłabiasz mnie wladek83 :D
    Uważasz się za profesionalistę a przy Twojej odpowiedzi z dn. 08.01.2008 piszesz: "...Włóż sprawny kartridż i napraw skaner, po co pisać zaraz o tym posty ?...."
    Chodzi mi o "NAPRAW SKANER" - to jest genialne :D
    Po to ktoś zgłasza problem aby mu wkazać w czym jest problem i pomóc to naprawić (zwrócić uwagę na dany element) :!:
    Napisałeś jeszcze "A języka polskiego nie będzie" nie jest to niemożliwe tylko nieopłacalne, także nie pisz takich rzeczy że nie będzie :!:

... a jak chcesz wiedzieć to zaczyna się od najmniej skomplikowanych elementów które są łatwiej dostępne, i najważniejsze: krok po kroku nie wszystko na raz

A co do postu z 09.01.2008
    Powtarzasz mój poprzedni post tzn. "W PSC muszą być oba sprawne ( mogą być nawet puste ) kartridże." - już to pisałem:!:
    Napisałeś: "Gdzie w moim poście oburzenie ?"
    Tu: "Żarty sobie robisz...." post z dn. 08.01.2008
    domeryk kulturalnie zapytał a Ty go odrazu z góry.

....i jeszcze jedno nie znoszę chamstwa i cwaniactwa:!:
    Jeśli chcesz widzieć to prowadzę firmę od 7 lat zajmującą się kompleksową naprawą drukarek (laserowych, atramentowych, igłowych, termicznych) i komputerów - i jakoś do tej pory utrzymuję i ludzie nie narzekają:!:
    Nie ma rzeczy nie dozrobienia, wszystko można, tylko trzeba mieć wiedzę i...... dobry punkt który udostępnia wszelkie części.

domeryk jak sprawdzisz to napisz swojego priv e-maila lub GG na elektrodzie to się odezwę i postaram się Ci pomóc

Nie będę dalej polemizować bo to nie jest od tego forum.
    Pozdrawiam
    domeryk
    Level 12  
    Dzięki wielkie mam kolor pusty, nawet jak go w sadze to mam ten komunikat o katridzu i jest tak jak by przywieszona i nic innego nie działa , w takim razie juz zamówiłem nowy i zobaczę jak wymienię jaka reakcja będzie wtedy a co do Polskiego menu to raczej nie będę tego wgrywał ;)
    Milus_24
    Level 13  
    Sądzę że jeżeli Twój pojemnik ten drugi pusty był sprawny elektronicznie, to efekt będzie niestety taki sam :cry:
    Co do pojemnika to możesz spróbować przeczyścić styki w koszyku drukarki (oczywiście odłącz ją z sieci jak i usb) ja czyszczę alkocholem technicznym, krzywda się nie stanie jak użyjesz denaturatu (nie używaj spirytusu ani rozpuszczalników:!:).
    Przeczyść styki w koszyku drukarki jak i styki na kałamarzu, chwilę odczekaj aż odparuje i podłącz, sprawdź.
    Co do j.polskiego, to masz rację - nie ma sensu.
    Daj znać jak wyszło z tymi pojemnikami.
    domeryk
    Level 12  
    Rozwiązałem ten problem wymieniając nowe katridze ale mam kolejny problem który polega na tym miałem tak jak by zablokowany scanner pisze mi napis „ Scanner failure. Turn power off and on again „ szczerze nie wiedziałem czy on się uszkodził czy coś z nim nie tak pobierając ze strony wyszukiwarce google sterowniki odpowiednie pod windowsa Xp sp2 i chodziło wszystko okey do czasu gdy przeinstalowałem windowsa w tym momencie tylko drukuje i nie kopiuje ani skanuje ponieważ mruga na przemian dioda czerwona z zielona i jest ten napis , nie mogę znaleść w necie tych sterowników sterowniki które pobrałem o nazwie a1403_05_enu_xp , oj161en , rw2_021_w02_enu żadne z tych sterowników to nie były wykrywa mi Hp DSC Series 700 zamiast 750 skąd mogę pobrać sterowniki jeszcze, już w google wszystko przeszukałem nie pamietam skąd tamte sciagłem płytki nie posiadam jak jeszcze zrobić aby znikł komunikat Scanner failure. Turn power off and on again ??

Dodano po 1 [minuty]:

Rozwiązałem ten problem wymieniając nowe katridze ale mam kolejny problem który polega na tym miałem tak jak by zablokowany scanner pisze mi napis „ Scanner failure. Turn power off and on again „ szczerze nie wiedziałem czy on się uszkodził czy coś z nim nie tak pobierając ze strony wyszukiwarce google sterowniki odpowiednie pod windowsa Xp sp2 i chodziło wszystko okey do czasu gdy przeinstalowałem windowsa w tym momencie tylko drukuje i nie kopiuje ani skanuje ponieważ mruga na przemian dioda czerwona z zielona i jest ten napis , nie mogę znaleść w necie tych sterowników sterowniki które pobrałem o nazwie a1403_05_enu_xp , oj161en , rw2_021_w02_enu żadne z tych sterowników to nie były wykrywa mi Hp DSC Series 700 zamiast 750 skąd mogę pobrać sterowniki jeszcze, już w google wszystko przeszukałem nie pamietam skąd tamte sciagłem płytki nie posiadam jak jeszcze zrobić aby znikł komunikat Scanner failure. Turn power off and on again ??
    domeryk
    Level 12  
    Instalacją sterownikow i oprogramowania pod Win 2003 Server do wielofunkcyjnego urzadzenia HP PSC 750 nie skutkuje.
    Płyte dla 98/ME/2000 oraz inną dla XP odrzuca. Pan z pomocy online napisał mi coś takiego : "(...) Bardzo nam przykro ale instalacja urządzeń wielofunkcyjnych w systemach serwerowych nie jest objęta wsparciem technicznym. (...) "
    Czy nie da rady jakos jednak tego zainstalować- może ktoś rozwiązał juz ten problem ?
    pozdrawiam

Dodano po 46 [sekundy]:

Instalacją sterownikow i oprogramowania pod Win 2003 Server do wielofunkcyjnego urzadzenia HP PSC 750 nie skutkuje.
    Płyte dla 98/ME/2000 oraz inną dla XP odrzuca. Pan z pomocy online napisał mi coś takiego : "(...) Bardzo nam przykro ale instalacja urządzeń wielofunkcyjnych w systemach serwerowych nie jest objęta wsparciem technicznym. (...) "
    Czy nie da rady jakos jednak tego zainstalować- może ktoś rozwiązał juz ten problem ? Niestety Win 2003 Server nie obsługuje tego urządzenia jedynie te systemy
    Select operating system

» Linux
    » Mac OS 9
    » Mac OS X
    » Microsoft Windows 2000
    » Microsoft Windows 98
    » Microsoft Windows 98SE
    » Microsoft Windows ME
    » Microsoft Windows Vista
    » Microsoft Windows Vista (64-bit)
    » Microsoft Windows Vista Business (32-bit)
    » Microsoft Windows Vista Business (64-bit)
    » Microsoft Windows Vista Enterprise (32-bit)
    » Microsoft Windows Vista Enterprise (64-bit)
    » Microsoft Windows Vista Starter
    » Microsoft Windows Vista Ultimate (32-bit)
    » Microsoft Windows Vista Ultimate (64-bit)
    » Microsoft Windows Vista Home Basic (32-bit)
    » Microsoft Windows Vista Home Basic (64-bit)
    » Microsoft Windows Vista Home Premium (32-bit)
    » Microsoft Windows Vista Home Premium (64-bit)
    » Microsoft Windows XP
    » Microsoft Windows XP x64

pozdrawiam
    slajas
    Level 21  
    a czy kolega odnośnie tego skanera to wykonał czyszczenie optyki i paska bieli pod szyba bo może warto od tego zacząć pozdrawiam
    domeryk
    Level 12  
    Trudno się to czyści nie robiłem jak do tego idzie się dostać skaner w sumie wychyli się na 5cm i się cofnie i nie przechodzi całość możliwe ze jest to zabrudzone:)