Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Znikający kanał w telewizorze Telefunken palcolor fs 535 mv

Tadzik99 12 Jan 2008 20:35 1161 1
    Tadzik99
    Level 10  
    Od dłuższego mam problem z tym telewizorem Telefunken palcolor fs 535 mv
    Z początku wszystko było w porządku, lecz z czasem coś mu odbiło i kanał TVP1 okresowo znikał. Wygląda jak by telewizor go zgubił albo szukał.
    Próbowałem ręcznie go ustawiać ale nie zawsze go znajduję podczas wyszukiwania.
    A gorsze jest to ,że ja nie bardzo się znam na tym telewizorze i nie wiem jak zatwierdzić jakiś znaleziony kanał by był dostępny:|.
    Próbowałem różnych rzeczy ale nie wychodziło.
    Co do tego kanału to zupełnie nie wiem co mam robić. Jeśli podłącze telewizor pod Wideo to wszystko jest w porządku, są wszystkie kanały.
    Może to wina systemu w którym ten telewizor odbiera?
    Kiedyś się tym bawiłem, ale nie pamiętam czy to przestawiłem czy nie, obecnie jest ustawiony na "OIRT" a mam jeszcze dostępne "NTSC, +PAL, PAL/SECAM, SECAM," Nie wiem który powinien być, próbowałem je zmieniać ale problem w tym ,że żadna zmiana nie weszła w życie bo ja nie wiem jak mam ją zatwierdzić.
    Co może być przyczyną tego znikającego kanału dodam ,że przez większość czasu gdy telewizor jest włączony tego kanału nie ma.

Proszę o pomoc.
    Mirek Z.
    Moderator
    Zapomniałeś o istotnej informacji (a komu chce się szukać na mapkach) - na którym kanale jest ten program.
    Jeżeli jest na zakresie VHF (kanały 6-12) i jest to jedyny program odbierany na tym zakresie, to winna będzie głowica antenowa (np. luzy wewnątrz). Może luźny lut na końcówce głowicy na płycie głównej.

Przeniosłem z TV.