Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia E65 zrywa połączenie WiFi

pith 13 Jan 2008 13:41 6287 2
    pith
    Level 12  
    Witam i proszę o radę.
    Mam świeżutką Nokie E65 z WiFi a w domu AP TP Link TL-WR542G.
    Szyfrowanie WPA2 i filtrowanie MacAdress.
    Dodałem mac adres karty z Nokii.
    Telefon znalazł sieć jak trzeba, wpisałem kod współdzielony.
    Zaczynam przeglądać strony i za każdym razem zrywa (wyłącza się przeglądarka) - po ok. 40 sek.

Grzebałem w telefonie ale nie mam już pomysłu ...

Wdzięczny będę za sugestię.
    pepe94
    Level 14  
    Zaktualizuj soft. U mnie po zakupie N5500 nie działał GPRS a aktualizacja pomogła :) :)

Dodano po 45 [sekundy]:

Jezeli niw wiesz jaki to soft: to prosze
    -wpisujesz z klawy *#0000# i na ekranie wyświetla się info o wersji softu a nowy pobierasz stąd http://nokia.pl/nokia/pomoc/oprogramowanie/aktualizacja/ tylko, że Twojej E65 nie ma Crying or Very sad Pozostaje zadzwonić do Nokia Careline w Wawie http://nokia.pl/nokia/pomoc/kontakt/telefony.html i spytać o aktualny soft dostępny w serwisie, bo chyba bez wizyty w serwisie się nie obejdzie ( może ponowne wgranie tej samej wersji softu pomoże Question )

Dodano po 50 [sekundy]:

Mnie sie wydaje ze to soft:
    -1.0633.18.01
    11-01-07
    RM-208
    Nokia E65

Dodano po 1 [minuty]:

Informacja dotyczaca tego:
    Pojęcie roamingu jest szersze i tak się również określa przechodzenie urządzenia z np. kartą WiFi z zakresu działania jednego AP w zasięg działania drugiego AP. Mowa oczywiście o Access Pointach działających w tej samej sieci i odpowiednio skonfigurowanych.

Jak zwał, tak zwał, mnie chodzi o pewną zasadę - w sieci Era na terenie W-wy w trakcie przemieszczania się (dodam, że chodzi o szybkie przemieszczanie się np. samochodem) z aparatem ustawionym w tryb GSM/UMTS występuje zjawisko rozłączania połączenia telefonicznego. Można je wyeliminować przełączają telefon w tryb pojedyńczy - najpierw taką lakoniczną wskazówkę uzyskałem z BOK, a potem w prywatnej rozmowie z kolesiem serwisującym antenę (BTS) Ery, która stoi na budynku mojej firmy.

Oczywiście firmware samego telefonu warto mieć najnowsze, ale nie zawsze rozwiąże to wszystkie problemy, szczególnie jak ich źródłem jest np. sprzęt operatora... Cool

Dodano po 46 [sekundy]:

P.S
    - ( Roaming to mechanizm w bezprzewodowych sieciach telekomunikacyjnych umożliwiający korzystanie z usług obcych sieci w momencie gdy abonent znajduje się poza zasięgiem sieci operatora, z którym podpisał umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych. Tak więc w tym przypadku nie ma mowy o żadnym roamingu. U mnie w Plusie przełączanie słuchawki między pasmami GSM/UMTS działa bez zarzutu (tak samo działa moja Play Karta w roamingu u Plusa), więc nadal obstaję przy wadzie samego telefonu.)
    pith
    Level 12  
    Qrza twarz, fonik jest na gwarancji. Chyba ją wtedy stracę prawda?

Dodano po 1 [minuty]:

Chyba że w serwisie mi to zrobią.
    Dzięki - zamykam wątek