Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamzurs napisał:na tym zdjęciu nic nie widać nikt nie będzie się domyślał co jest napisane żeby Ci pomóc!
Quarz napisał:A to już recydywa... poprzedni Twój temat w tej samej kwestii wylądował KOSZU i z tym będzie to samo, patrz Regulamin pkt. 16.
Będę raportował.
Jedi99 napisał:Zapytać, to nie to samo co odrobić zadania za lenia...Quarz napisał:A to już recydywa... poprzedni Twój temat w tej samej kwestii wylądował KOSZU i z tym będzie to samo, patrz Regulamin pkt. 16.
Będę raportował.
No więc miloby było gdybyś pisał na temat.
A Regulamin pkt. 16 przeczytałem i nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
Po drugie jak się zasłaniasz regulaminem to powinieneś sam znać zasady funkcjonowania forum. Zacytuję Ci
"Możesz zapytać tutaj o opracowanie sprawozdania, wykładu lub jeżeli nie wiesz jak rozwiązać zadanie związane z elektroniką.
Tutaj przymykamy oko na brak odpowiedniej wiedzy..."
Quarz napisał:Jedi99 napisał:Zapytać, to nie to samo co odrobić zadania za lenia...Quarz napisał:A to już recydywa... poprzedni Twój temat w tej samej kwestii wylądował KOSZU i z tym będzie to samo, patrz Regulamin pkt. 16.
Będę raportował.
No więc miloby było gdybyś pisał na temat.
A Regulamin pkt. 16 przeczytałem i nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
Po drugie jak się zasłaniasz regulaminem to powinieneś sam znać zasady funkcjonowania forum. Zacytuję Ci
"Możesz zapytać tutaj o opracowanie sprawozdania, wykładu lub jeżeli nie wiesz jak rozwiązać zadanie związane z elektroniką.
Tutaj przymykamy oko na brak odpowiedniej wiedzy..."
jony napisał:W pierwszym obliczasz Rz i potem podstawiasz do wzoru na moc P=U*I=U^2*R i po sprawie.
W drugim to wszystkie elmenty połączone na do napięcie 230V obliczasz Z i dalej wyznaczasz I i wykres. A najlepiej to zaglądnij do książki
http://student.agh.edu.pl/~pioarm/Stanis%b3aw...lkowski-Teoria%20obwod%f3w%20elektycznych.pdf
No i w trzecim prosta zamiana trójkąta w gwiazdę i wszystko będzie jasne.
pawel/l napisał:Witam prądy sobie rozpisz według tej zasady ,będziesz miał chyba układ 3 równań i wylicz poszczególne prądy...
Myślę że Ci pomogłem chociaż trochę![]()
Napięć nie bierz pod uwagę - raczej są nieistotne !!!
adams987 napisał:
Teraz musisz obliczyć opór zastępczy tego co jest dołączone do źródła , a źródło to kółko +Rw.
adams987 napisał:Z równoległych 3 i4Ω zrobi się jeden o rezystancji 3*4/3+4=12/7Ω
Tak samo jeden powstanie z 1 i 2Ω czyli ..........
Quarz napisał:Nie pisz tu tasiemcowych wzorów, tylko wylicz wartość rezystacji zastępczej... sądzisz, iż nie mam nic innego do roboty?