Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kuchnia mikrofalowa SAMSUNG G2712N nie dziala.

Tedi30 17 Jan 2008 11:34 3769 7
NDN
  • NDN
  • Helpful post
    msg
    Level 14  
    Mogło włączyć się zabezpieczenie przeciwko przegrzaniu się magnetronu. Wyłącz mikrofalę na parenaście minut z sieci.
  • NDN
  • Helpful post
    msg
    Level 14  
    Proponuję sprawdzić miernikiem czy kabel zasilający jest sprawny. Zabezpieczenie magnetronu powinno samo się wyłączyć przy odłączeniu na chwilę mikrofalówki z sieci. Czy jest to mikrofalówka z ręcznym ustawianiem czasu czy z elektroniką? Bo nie mogę znaleźć tego modelu nigdzie w google. Chociaż, jak nie działa żarówka to niezbyt ważne. Może przy zasilaniu jest jakiś zimny lut, nie ma tam jakiś "oczernionych" elementów, styków?
  • Helpful post
    cezet
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Sprawdź wyłączniki drzwiowe.
    Tedi30
    Level 21  
    msg wrote:
    Proponuję sprawdzić miernikiem czy kabel zasilający jest sprawny. Zabezpieczenie magnetronu powinno samo się wyłączyć przy odłączeniu na chwilę mikrofalówki z sieci. Czy jest to mikrofalówka z ręcznym ustawianiem czasu czy z elektroniką? Bo nie mogę znaleźć tego modelu nigdzie w google. Chociaż, jak nie działa żarówka to niezbyt ważne. Może przy zasilaniu jest jakiś zimny lut, nie ma tam jakiś "oczernionych" elementów, styków?
    Na płytce gdzie jest kabel i bezpieczniki zasilanie 220V jest brak zimnych lutów.Termostaty maja przejscia .Mkrowyłączniki przy drzwiczkach też są dobre.Jest to mikrowela z grilem i ręczne ustawienie czasu pracy. .Wyglad i działanie jak SAMSUNG 2711N tylko rożni sie mocą ma regulacje grila i regulacje mikrofali na grzanie. .Jake napięcie zasilani powinno wychodzic z programator na wysterowanie .Bo na programator wchodzi 220V.Dzięki za podpowiedzi.Pozdrawiam.
  • Helpful post
    msg
    Level 14  
    Nie ma tam trafoka? Widziałem dwie mikrofale od środka, ale z elektronicznym programatorem (LCD i te sprawy) i tam był, nie wiem czy te gałkowe też go mają. Jak nie, to zapewne nikt nie zrobił innego myku żeby dostarczyć niższe napięcie do tych przełączników. Próbowałeś operować programatorem? Może np. tylko któryś styk (np. jednego programu kombinowanego) się upalił, dochodzi prąd do programatora? Nie jest to czasem Samsung G2711N? Jeśli masz możliwość, zrób fotkę całego układu, przyjrzymy się razem :)
    Tedi30
    Level 21  
    Nie mam mozliwosci zrobienia zdięcia.Podam symbol programatora VTPA 60MT i gdzie mozna dostac progeramatory do mikrowelI Jaki jest koszt..A trafa małego brak.Zamykam temat.
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    Poszukuje zegara lub programatora mechanicznego {ustawienie czasu grzania, np.jedna lub dwie filiżanki}do mikrofali Samsung G2712N o symbolu VTPA60 MT lub odpowiednika. Jaki koszt tej częsci. Gdzie można zamówic.Czy da się to zregenerowac.

Moderated By skryn:

Tematy oraz wiadomości scaliłem.