Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zacinające odtwarzanie filmów na DVD format AVI

19 Sty 2008 19:31 4423 12
  • Poziom 19  
    Witam
    Chciałem sobie ogladnać filmy które dostalem od kumpla na DVD format AVi.
    Niestety pojawia się problem ze film zacina sie przeskakuje
    włączając menadżera urządzeń widze ze processor jest 99% obciązony
    co mam zrobić by to zmienić?
    Niechce mi się wierzyć ze moj komputer sobie nie może poradzić z dekodowanie plików avi
    1.66 Athlon XP pł ECS K7s5a
    1gb rAM
    80gB DYSK

    Proszę o Informacje

    pozdrawiam
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Witam. Jakiego systemu używasz XP, Linux?
    W jakim odtwarzaczu próbujesz oglądnąć film?
    Prawdopodobnie może to być wina kodeków. Napisz jakich używasz.
  • Poziom 19  
    System to Xp
    Probowałem Best PLayer
    Windows MP
    Vplayer

    Kodeki instalowałem stare nowe divs i inne
    potem usunołem

    zainstalowałem mffDshow

    i dalej tnie
  • Poziom 35  
    Próbowałeś z kodekami K-Lite? Lub w odtwarzaczu VLC Media Player.
  • Poziom 19  
    k-lite miałem na samym poczatku i nic a tego player to nie słyszałem no ale nie sadze zeby sam odtwarzacz coś pomogł

    wiec dalej nie wiem o co chodzi??
  • Poziom 35  
    Może jakieś programy które obciążają system?
  • Poziom 19  
    Wyłączam wszytkie programy jakie się da i nic to nie daje antyvirusy itp


    screen po restarcie co mam w menagerze.



    Zacinające odtwarzanie filmów na DVD format AVI
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Dj.McG U kolegi te filmy odtwarzane są normalnie? Jak wygląda płyta (porysowana jest czy nie?)
    Problem może tkwić też w grafice lub w napędzie.
  • Poziom 19  
    Zgrywałem filmy na dysk ale to niema znaczenia dzieje sie to samo


    usunołem procesy i nadal nic sie nie zmieniło.

    ??
  • Poziom 33  
    Moze zaktualizuj sterowniki do karty graficznej, jaką wogole masz??
  • Poziom 19  
    Zaktualizowałem nvidia najnowsze jakie były, mam Riva tnt 2 64 pro.
    Nic sie nie zmieniło:( dalej tnie.
  • Pomocny post
    Poziom 33  
    Oj to ta karta.... Jesli masz taką mozliwosc to podmien karte na inną, niedawno skladalem komputer do filmow i internetu dla kumpla i tez mialem problemy wlasnie z taką rivą, tylko problemy byly innego typu, pod windowsem xp obraz avi na pelnym ekranie mial pikseloze w zaden sposob nie do usuniecia, wymiana karty na gf2mx oczywiscie rozwiazala problem.
  • Poziom 19  
    prez8s napisał:
    Oj to ta karta.... Jesli masz taką mozliwosc to podmien karte na inną, niedawno skladalem komputer do filmow i internetu dla kumpla i tez mialem problemy wlasnie z taką rivą, tylko problemy byly innego typu, pod windowsem xp obraz avi na pelnym ekranie mial pikseloze w zaden sposob nie do usuniecia, wymiana karty na gf2mx oczywiscie rozwiazala problem.



    Zmieniłem karte na "starą" jaką znalazłem którą kiedyś zakupiłem musiałem ja wymienić bo mi ekran skakał założyłem w tedy z powrotem rive i problem zniknał teraz wsadziłem geforca4 64Mb i filmy chodzą super , ale nie wiem czy tzw miganie ekranu nie bedzie się znowu pojawiało

    Genralnie na tą chwile działa wszytko ok!!
    Dzięki!