Kupiłem do mojego laptopa Fujitsu Siemens Amilo Pro V3505 Centrino Duo 1.6 klawiaturę ze stacją dokującą Logitech Alto Cordless http://www.komputronik.pl/Klawiatury/Logitech...wodowe/Logitech_Alto_Cordless/pelny,id,48822/ , Logitech zainstalował się poprawnie (sterowniki są w windows xp innych nie ma nawet na stronie producenta), nowy sprzęt chodzi prawie prawidłowo, mianowicie stacja dokująca posiada hub USB, ustaliłem że nie jest obojętne pod który USB podłączę tuner TV AVerTV Hybrid+FM Volar, (dodam że stacja dokująca ma swoje oddzielne zasilanie) praktycznie w tym przypadku można korzystać tylko z jednego USB mianowicie bocznego, drugi jest tak usytuowany że tuner się nie mieści bo zawadza o wtyczkę zasilacza, a na trzecim USB tuner prawidłowo działa kilkadziesiąt sekund po tym czasie obraz tunera znika, pojawia się komunikat że urządzenie USB wykorzystało czas jaki jest przydzielony na to urządzenie. W dodatku na tym dobrym USB programy telewizyjne można oglądać bez problemów, natomiast nagrywać na VCD i DVD już nie można bo nagrany film jest rwany. W samym laptopie występuje podobny problem też nie ze wszystkich USB można poprawnie nagrywać. Mam jeszcze inny problem powstały po podłączeniu dodatkowej klawiatury ze stacją dokującą, nowa klawiatura działa jak należy, natomiast zintegrowana zaczęła głupieć tzn jak wciskam klawisz P to zamiast klawisza P mam znak *, zamiast O mam 6, zamiast I mam 5, zamiast U mam 4, zamiast L mam 3, zamiast K mam 2, zamiast M mam 0, zamiast J mam 1. Co prawda na klawiaturze laptopa właśnie te znaki znajdują się obok znaków standardowych.
Moje pytanie -
1 - jak dokonać aby P było P, O było O itp.
2. - dla czego w laptopie nie jest obojętne pod który USB podłączę tuner TV (chyba że jest to kwestia USB 1 a USB 2)
3. dla czego w stacji dokującej nie jest obojętne pod który USB podłączę tuner TV (chyba że rozdzielany jest tam USB na USB 1 a USB 2)
Moje pytanie -
1 - jak dokonać aby P było P, O było O itp.
2. - dla czego w laptopie nie jest obojętne pod który USB podłączę tuner TV (chyba że jest to kwestia USB 1 a USB 2)
3. dla czego w stacji dokującej nie jest obojętne pod który USB podłączę tuner TV (chyba że rozdzielany jest tam USB na USB 1 a USB 2)