Witam, mam problem ze znalezieniem programow polsatu cyfrowego. Mieszkam w niemczech w Mülhem(kolo Düsseldorfu)Kupilem sobie do ustawienia anteny odpowiednie urzadzonko. Na poczatku ustawilem antene na poludnie a potem zgodnie z moimi obliczeniami stojac za antena przekrecilem ja 6° w lewo i okazalo sie ze zlapalem astre 3, wiec wrocilem troche, za chwile zlapalem astre 1 i w koncu zalapalem hotbird-a. Takie informacje wyswietlal mi pasek sygnalu w moim dekoderze (Samsung DSB 530SG). Problem jednak w tym ze zarowno na astrach jak i na hotbirdzie przy skanowaniu nie znalazl nic, zadnego programu. Przywrocilem ustawienia fabryczne dalej nic, sygnal satelity jest, programow nie znajduje!
Antena jest ustawiona dokladnie na hotbirda, katy zgadzaja sie idealnie. Prosze was o pomoc,gdyz juz sam nie wiem czego sie zlapac, moze w ustawieniach dekodera powinienem cos pozmieniac. Posiadam standardowy zestaw z jednym konwerterem wiec myslalem ze ustawienia fabryczne zalatwia sprawe, niestety nie. Dekoder byl przy mnie sprawdzany w Polsce przy zakupie a karta tez jest aktywna. Za jakakolwiek pomoc bylbym bardzo wdzieczny.
Antena jest ustawiona dokladnie na hotbirda, katy zgadzaja sie idealnie. Prosze was o pomoc,gdyz juz sam nie wiem czego sie zlapac, moze w ustawieniach dekodera powinienem cos pozmieniac. Posiadam standardowy zestaw z jednym konwerterem wiec myslalem ze ustawienia fabryczne zalatwia sprawe, niestety nie. Dekoder byl przy mnie sprawdzany w Polsce przy zakupie a karta tez jest aktywna. Za jakakolwiek pomoc bylbym bardzo wdzieczny.