Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Jeszcze o "!" w C35

21 Wrz 2002 18:10 2765 5
  • Poziom 26  
    hej

    mam jeszcze jedo pytanie odnśnie "!" w c35
    czy "!" przed nazwą sieci to tylko i wyłącznie oznaka padniętej końcówki mocy ?? czy np może też być walnięty tor odbiorczy...

    Mam takiego C35 w którym widać jakby ślady spalenia w malym otworku modułu zaraz obok żółtego kondensatora,tego pod PA.
    (moduł ten leży dokładnie pomiędzy filtrem Y135 037 a tym kondensatorem)

    Takie sasme ślady są w module który znajduje się w środkowej najmniejszej prostokątnej zaekranowanej części telefonu.

    Myślę iż oba moduły są do wymiany.
  • Poziom 23  
    W każdym module TX VCO widziałem czarną plamkę , jednak samo PA wystarczało. Czasem do wymiany był sam diplexer, czasem rozkalibrowany eeprom. Najczęściej jednak PA. :D

    edit: Jak byłby padnęty odbiór to miałbyś "brak sieci"
  • Poziom 26  
    ok
    a o co chodzi z rozkalibrowanym eepromem ?
    i jak znaleźć ten diplexer ?


    i jak to naprawić ? :?
  • Poziom 23  
    Diplexer - wymienić :) Eeprom - ja wgrywam z innego odczytanego z v 05 (powyżej chyba 07 nie odczytasz , jest zabezpieczony).
  • Poziom 26  
    dzięki za zainteresowanie :)
  • Specjalista - oświetlenie sceniczne
    Witam!

    mam taki sam objaw jak miał Melon, tylko ze oprucz tego zastanawia mnie jeszcze jedna część, która wygląda na pękniętą. Leży ona obok tej śmiesznej końcówki mocy (z lewej strony). Takie małe czarne, z jednej strony wystają dwie nóżki z drugiej trzy. Napisane jest na niej A04C - co to jest i do czego służy??