Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Olympus c-160 - przy uruchamianiu nie reaguje

dzaros 05 Lut 2008 20:23 1319 4
  • #1 05 Lut 2008 20:23
    dzaros
    Poziom 9  

    Posiadam aparat cyf. OLYMPUS C-160
    i mam następujący problem: przy uruchamianiu aparatu (czyli w przypadku tego modelu przesuniecie "zasuwki obiektywa" uruchamiana powinna być możliwość robienia zdjęć -> jednak tak sie nie dzieje, aparat w ogóle nie reaguje.Baterie na pewno są sprawne.
    natomiast działa przeglądanie już zrobionych zdjęć.
    wydaje mi sie ze aparat sie "zwiesił".
    może ktoś miał podobny problem??
    PROSZĘ O POMOC!

    0 4
  • #2 16 Lut 2008 16:09
    MEDIASHOP
    Poziom 18  

    obiektyw po przesunięciu klapki wysuwa się, czy jets martwy?

    0
  • #3 16 Lut 2008 21:38
    gajmix
    Poziom 32  

    MEDIASHOP napisał:
    obiektyw po przesunięciu klapki wysuwa się, czy jest martwy?

    W Olympusie C-160 raczej nie ma co się wysuwać bo jest tam obiektyw stałoogniskowy. Co do samego uszkodzenia to możliwe jest że uszkodził się mikro przełącznik od zasilania, ale niestety bardziej prawdopodobne że nawaliła elektronika, w tym modelu to częsta usterka.

    0
  • #4 17 Lut 2008 10:47
    MEDIASHOP
    Poziom 18  

    gajmix napisał:
    raczej nie ma co się wysuwać


    Rozumiem :) ja osobiście pamiętam Oly od modelu C-220.

    Kto kupil kiedys notebook za ca. 15.000zł., za ktory dzisiaj nie dalby wiecej niz 500zł. ten pamieta ile kosztował taki właśnie Olek.

    Typowa małpka, matrca 2mgpix, miał już zoom optyczny (duzy plus), brak jakiejkolwiek tematyki, nie mowiac juz o manualu, display takiej wielkosci, ze mozna go zakryć końcem kciuka:) , przy wysuwaniu obiektywu, zoomowaniu etc... aparat wydawał takie dzwieki, że do dzisiaj mnie ciarki przechodzą.

    Olympus c-160 - przy uruchamianiu nie reaguje

    0
  • #5 24 Kwi 2008 23:49
    Wlodekk
    Poziom 12  

    odsunięcie klapki powoduje przełączenie mikrostyku na przedniej części obudowy. ja miałem ten sam problem z c300 pękła plastikowa dźwigienka pod klapką. kawałek stalowego drutu lutownica i wprawna ręka załatwiły sprawę. przyjemnego rozbierania

    0
  Szukaj w 5mln produktów