Dostałem do naprawy taki magnetowid. Początkowo nie odtwarzał obrazu i nie działały wejścia video (AV1 i AV2) audio było OK. Reszta również działa, da się zaprogramować stacje po dołączeniu anteny, przewijanie OK, przyjmuje i oddaje kasetę itd. Wejściowe sygnały video dochodzą do przełącznika MC14051BF, do niego dochodzi także sygnał wizji demodulator TV. Napięcia na wejściach sterujących zmieniają się prawidłowo. Na wyjście przechodzi tylko jeden z nich. Najprawdopodobniej układ jest uszkodzony. Jak wspomniałem nie odtwarzał obrazu (luminance i chrominance pack) , ale po ruszeniu taśmą łącząca wyjście wzmacniacza głowic wizyjnych z układem dalszej obróbki sygnału pojawił się obraz, ale problem jest dalej w Long Play źle nagrywa, obraz jest czarno-biały, czysty jedynie ok. 4cm u dołu obrazu a reszta poziome paski, zakłócenia, coś w tym stylu. Stop klatka w Long Play jest mniej więcej OK trochę obraz skacze (również czarno-biała). W trybie normalnym odtwarza i nagrywa OK, obraz jest kolorowy, jedynie stop klatka jest z dużymi zakłóceniami. Skończyły mi się pomysły co dalej robić, szczególnie że nie mam sprzętu np. oscyloskopu. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to był bym wdzięczny za radę.