Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radmor 5412- koszt przeróbki Petermana.

Bartek8508 06 Feb 2008 20:47 3034 7
    Bartek8508
    Level 14  
    Witam, czy ktoś mógłby mi podać chociaż orientacyjne koszta przeróbki Radmora 5412 wg. projektu Petermana? Czy oprócz wymiany elementów jest przy tym wymagane ustawienie prądów spoczynkowych? Chcę wiedzieć bo nie mam do tego umiejętności ani sprzętu. Jestem raczej zielony jeżeli chodzi o elektronikę więc proszę o wyrozumiałość..
    Anonymous
    Anonymous  
    Micharlito
    Level 35  
    Co do dźwięku Radmorów to bez wątpienia był on najlepszy z polskich wzmacniaczy i tu się nie zgodzę że źle gra. Wg mnie przeróbka nie warta zachodu twój wkład przewyższy wartość całości. Poza tym jeżeli nie ustawałeś prądów spoczynkowych to lepiej nie angażuj sie w takie zmiany bo możesz uśmiercić wzmacniacz. Jeżeli brakuje ci mocy to jedynym wyjściem będzie właśnie sprzedaż i zakup czegoś lepszego.
    Bartek8508
    Level 14  
    Jak na razie nikt mi nie powiedział ile to kosztuje więc nie wiem ile tracę. Wiem, że są w tej cenie lepsze sprzęty ale wiesz, jak ma się do czegoś słabość to nie patrzy się na koszta... Nie narzekam jak na razie bo kupiłem go doprowadzonego do stanu fabrycznego ale jeżeli cena przeróbki nie powali mnie z krzesła to dlaczego mam nie spróbować? Sprzęt jest tani, jest dużo do niego części wię wolę robić pierwsze szlify na nim a nie na markowym sprzęcie w którym wymiana żaróweczki w podświetleniu to ciężka sprawa. Po prostu lubie kombinować i tyle ;)
    Bartek8508
    Level 14  
    Mocy mi nie brakuje bo nie mam na tyle dużego pokoju żeby ją wykorzystać. Dźwięk mi się podoba ale jeżeli może być lepiej to dlaczego nie wrzucić nawet 70zł. Sam w tym nie będę się bawił bo rzeczywiście mogę zobaczyć dym z obudowy ale jeżeli znajde kogos, kto się na tym zna to nie omieszkam spróbować. Najpierw wymienię głośniki, może coś pomoże..
    Jak na razie kombinuję ze zmianą podświetlenia i z efektów jestem zadowolony. Dopieszczę je jeszcze i fotki może wrzucę na Elektrode. Co do przeróbki wg. Petermana skłoniły mnie właśnie komentarze użytkowników którzy wręcz się rozpływali nad efektami. Po wykazie części wywnioskowałem, że nie jest to raczej BARDZO droga operacja...
    Ps. Dzięki za pomoc, napisałem już na priva.
    Micharlito
    Level 35  
    Życzę powodzenia i napisz zaś jak efekty plus zdjęcia.
    PeterMan
    Level 18  
    Witam po bardzo dlugiej przerwie! Wlasciwie nie udzielam sie juz na forum i jestem tu goscinnie, ale podpowiem ze koszt modernizacji jezeli chodzi o efekty akustyczne powinien sie zamknac max w 30 zl. Kazda przerobka powinna byc wykonana dokladnie wg wykazu na nizej podanej stronie. Kazdy modul B6 (male plytki) powinien byc uzupelniony do 2xBD140 i zmodyfikowany wg opisu. (Zmiany podane innym kolorem!) Innych wersji podanych wczesniej na forum elektroda nie stosuje sie!
    Pozdrawiam!

http://www.multiplex.republika.pl/index5412.html