Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HiPath 3000 Manager potrzebna wersja do hipath 3350 !Pilne!

seth2 07 Feb 2008 17:24 3689 2
    seth2
    Level 11  
    Witam...

Postanowilem rozpoczac nowy watek gdyz po 2h szukania nie moge dojsc do ladu.Otoz sytuacja krytyczna-jestem we wroclawiu w filli mojej firmy i przypadkowo dostalem zadanie obsluzenia centrali hipath 3350.Chodzi o to zeby podpiac jedna linie cyfrowa i powiesic tam sluchawke siemensa.
    Podstawowa bariera to to ze nie mam przy sobie oprogramowania jak w temacie.Znalazlem taki link

http://www.tbe.nl/index.php?textid=32&subid=32

Ale tu jest wersja c update i nie instaluje sie jak nie ma pelnej wersji.Wersja E jest na haslo i calkiem klapa.Ktora wersje potrzebuej i skad ja sciagnac???? Czy kabelkiem nullmodem podepne sie pod ta centralke.Cos mi swita jak przez mgle gdyz kilka miesiecy wczesniej bylem przy tym jak facet z jakiejs firmy we wroclawiu podpinal sie jakims comowym kabelkiem.Niestety sprawe musze zalatwic do jutra rana gdyz wyjezdzam.Prosze o pomoc-to dla mnei wazne zeby to zalatwic przed wyjazdem.

pozdrawiam

Bartek
    amfi_amf
    Level 16  
    Podsawa prac na hipath to menager e, niestety poniewaz jest to soft serwisowy, nie moge ci go podac, sprawa kabelka: zwykly db9 na db9. Mozesz tez sprobowac z menagerem t (czyli aparatem systemowym), ale to droga przez meke...
    seth2
    Level 11  
    Hmm,soft serwisowy powiadasz...tylko ze tutaj byla plyta od tej centrali ale zaginela z moim poprzednikiem ktory byl strasznym niechlujem i sadze ze posial to w 3 dupy.Ja mam u siebie w kwidzynie centrale hipatha 3800 i zarzadam nia skromnie przez ip.Tam na kompie mam zainstalowanego managera.Tutaj niestety jestem goly:( Nie spodziewalem sie ze ktos mnie obarczy taka misja.Nie znam sie na centralach-ale tyle bym sobie poradzil - przyporzadkowanie numeru w sieci wewnetrznej.Potrzebuje tylko soft-nie dajcie sie prosic-nie prosilbym gdybym nie mial noza na gardle.
    Kabelek com db9 1 do 1 czy crossowany???