Ja na razie pokaże swój amplituner AT 9100:
Wszystko oryginalne. Jak wyszedł z fabryki tak stoi u mnie. O brzmieniu chyba nie trzeba nic mówić ? Piszcie jak wam się podoba.
Noooo sprzęty macie ładne. Pochwale się tym, że po moich eksperymentach ze wzmacniaczami kolorofonami itp.. Został mi tylko stary głośnik unitry <lol2>
A to może ja zrewanżuje się zdjęciem Zestawu Muzycznego 9000 w który w moim przypadku składa się z:
Amplitunera AT9100
Deck'ów kasetowych m9108 i m9115
Ja widziałem już czarnego m9108 oraz m9010 czy jak to tam było ale to praktycznie zaginione modele, chociaż prawdziwym zaginionym modelem jest ZM 9000 srebrny
Czarne nie są zaginione, ale magnetofon z frontem jak mój AT to robili tylko Czesi - M9108. Jest ich mało poza tym te śmieszne "Kasetni Dek" byłoby drażniące. Pozostają tylko M7010/M7013/M7020
Masz rację, może kupisz AT takiego jak ja mam i do niego dodasz kolejne "klocki" a ten twój pójdzie na półkę jako ozdoba lub go możesz zapakować w karton i za kilkanaście lat odpakujesz taka kapsuła czasu
Właśnie mam zamiar kupić grafitowy AT9115 (PW 9013 odpada - jego brzmienie sporo odstaje od AT).
Ale z tego egzemplarza ozdoby nie zrobię. Był, jest i będzie użytkowany :]
Co ciekawe widziałem jeszcze 2 Kasprzaki z takim frontem. Jeden na allegro w fatalnym stanie (AT9010) i drugi w zbiorze pewnego kolekcjonera.
Ten w fatalnym stanie może wartko kupić na części lub do odnowy mój kolega miał kiedyś AT9115 który od lat 90 do tego roku stał na lodówce i był używany jako radyjko kuchenne niestety źle że wpadł w ręce kolegi który go tylko oszpecił, wstawił analogowe wskaźniki tam gdzie były LED' y i teraz wskazówka sygnału FM działa jako wskaźnik wysterowania a wskazówka od - 0 + wskazuje balans, wywalił przeźroczystą skalę, zamontował tam LCD z RDS i nowy cyfrowy tuner, przyciski które w oryginale były pod skalą są teraz do przełączania zakresów itp, jest tam też coś w rodzaju analizatora widma, końcówke dal TDA poprzerabiał wszystko, jak pozwoli to zrobie zdjęcia tego "super stjuningowanego" ATeka
Moja odsłuchiwaczka do komputera to MBO (seria30), przywiezione swego czasu przez sąsiada w stanie agonalnym (sprzęt w stanie agonalnym, nie sąsiad ) od holendrów i podarowane mi w akcie dobrej woli. Po remoncie działa już bodajże osiem lat bez grzebania. Oczywiście na naszych krajowych tonsilkach.
Tak to to wygląda:
Jestem ciekaw czy ktoś ma podobnego "wynalazka" bo nigdzie w/w nie widziałem nie wspominając o googlach które też w temacie tego zabytku milczą.
fotki niestety robione aparatem z telefonu, ale jak widać paskudztwo wygląda raczej standardowo.
Acha! To u góry to radio a to na dole wzmacniacz. Bo chyba nie zabardzo widać. Reszta pozagabarytowa nie wchodzi do "zestawu"
> żarówka rtęciowa. Jak zobaczyłem ten wzmak w obudowie od atx to mi szczęka opadła. Bardzo fajny pajączek. No i jeszcze lepszy to lampowiec w pudełku. Przyznam ze ja też miałem takie konstrukcje na młodych latach.
Teraz pochwale sie sprzęcikiem.
- Ymaha ax-570
- Unitra at9115 (bez tunera) do sprzedania.
- unitra ws304 na stk4241
- holton 400 na przezespołach sharpa 7700
- jeszcze jeden holton w budowie
- infinity sm 115
- woofery estradowe 250W, 15 cali, 8R, 99dB
- avantage 2000 (do sprzedania)
- no i 3 kolorofony c-230 własną elektroniką
- 3 stroboskopy
- CD i korektor diory
Na tylnej półce będą dwa takie duże głosniczki basowe, te mniejsze pójda do drugiego kadetta starszego od tego o 11 lat I na razie zaprzestane na zakupie Kondensatora, bo już 2 akumulator wykończyłem w ciągu 6 miesięcy.
Dodam że w samochodzie jest zainstalowany system mikro kolorofonów tzn. między innymi stworzony z diód migających ok. 4 kolorami na raz(w jednej diodzie!). Diody z zapalniczek... ale efekt jak w dyskotece. Kto wsiądzie jest oczarowany efektami i pomysłowością... Taki mały bajer...
prowizorka wyleci stąd, Twój "buszmen" zostanie a może się rozmnoży, tylko nie wiem czy dostanę gdzieś taki sam, bo to co widziałem w sklepach i na giełdach to jakieś podróbki
podróbek. Ceny chyba się nie zmieniły za dużo od 5 lat bo tyle ma ten głośnik.
Ta pianka - miałem za dużo chciałem zobaczyć efekt= lepszy niż bez pianki... ale tego nie powtórzę
PYTANIE: czy do takiej półki z dwoma dużymi głośnikami montaż odpowiednich skrzyń basowych pod spodem jest sensowny(da dobry efekt dźwiękowy)
To zależy. Jeżeli chcesz mieć auto jak te dresy z osiedla co ciągle techno..techno (nie żebym coś do tego miał bo sam słucham ) to montuj nawet 3 sprzynie. A jak chcesz inaczej to wymontuj ten sub w tylnej pułki i daj go do jakiejś skrzyni z br lub bez. Masz tego wp....ol w dziele audio. Pamiętaj żeby nie przesadzać z wielkością bo źle się to skończy . Ale jak dasz skrzynie basową do bagażnika i te 3 głośniki na półce to tylko ci to zwiększy łomot w aucie i nic więcej.
Witam ja mam moim zdaniem coś specjalnego> To Rema Toccata z 1977 roku. Myślę że pod względem brzmienia więcej do powiedzenia mają tylko wzmacniacze lampowe.
i jeszcze mam coś takiego> Czyli Vermona Regent 600h, Wzmacniacz Philips, Amplituner Technics SA-424 i mój własny wynalazek czyli integracja napędu od pc/zasilacza i radia samochodowego. oraz deck Firmy SONY. Pozdrawiam.