Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mój Fiat Bravo 1.6 16v nie pali na benzynie

marszalx 09 Feb 2008 15:30 4575 9
  • #1
    marszalx
    Level 11  
    Witam jako ze szukalem na forum jednak nie znalazlem tego co mnie interesuje zalozylem temat a teraz do rzeczy...

    Fiat Bravo 1.6 16v nie pali na benzynie. Na gazie jest wszystko oki. Pompa paliwa dziala i cisnienie wydaje sie byc oki natomiast nie otwieraja sie wtryski podlaczalem je na krotko i wtedy dzialaja. Mierzylem prad na wtyczce do wtryskow i bylo 0.12V i nie bardzo mam pomysly co teraz...
  • #2
    MichaelR
    Level 21  
    Sprawdź Emulator wtryskiwaczy czy nie jest uszkodzony.
  • #3
    marszalx
    Level 11  
    Emulatora nie ma jest zrobiony przekaznik omijalem go i dalej to samo...


    Regulamin pkt 11. Napisz temat POPRAWNIE! <Błażej>
  • #5
    MakroSerwis
    Moderator of Cars
    adam7009 wrote:
    jeżeli napięcie na jednym z pinów wtryskiwacza jest ok.12V to możesz miec uszkodzony sterownik


    Raczej emulator, lub (najprędzej) problem z połączeniami elektrycznymi na linii sterownik instal. LPG - emulator pracy wtryskiwaczy - wtryskiwacze.
  • #6
    goldwinger
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Przecież napięcie ma być cały czas po bezpieczniku
  • #7
    lokuś
    Level 11  
    Witam
    Prosze sprawdzić ciśnienie paliwa podawane przez pompke to jest bardzo istotne,w autach na lpg często padają pomki.Pomiar należy wykonać manowetrem z tego co pamiętam powinno się zawierać między 3 a 6 barów.
  • #8
    marszalx
    Level 11  
    A wiec dzis jeszcze raz mierzylem napiecie na wtyczce od wtryskiwaczy (podczas pracy silnika na LPG) i na wszystkich pinach jest stale 13.4V Emulatora nie mam jest zrobiony przekaznik od wtryskiwaczy ktory omijalem mierzac napiecie.
  • #9
    goldwinger
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zdecyduj się w końcu, jest napięcie czy go nie ma?
    Brak zasilania czy sterowania?
  • #10
    Marcin,dunia
    Level 11  
    Miałem kiedyś podobny przypadek z Brava 1.6 16V auto nie odpalało na benzynie, na gazie natomiast od 1 przekrecenia, samochód palił ok 12 litrów gazu na 100km był mocno zamulony nie miał siły ruszyć z pięcioma osobami na pokładzie - jak się okazało przyczyną był przeskoczony o jeden ząbek rozrząd- po ustawieniu paska auto odzyskało dawny wigor i zaczęło odpalać także na benzynie.