Witam! Ostatnio zabrałem się za renowację Zodiaka dss 402 i wszystko jest ok, radyjko przestrojone gra świetnie, potencjometry "przeczyszczone" nic nie strzela, tylko pozostał jeden problem- mianowicie lewy kanał lekko buczy. tak powyżej 1/4 już tego nie słychać, ale poniżej denerwuje i chciałbym się tego pozbyć.
Zmierzyłem napięcie na wyjściach końcówki mocy i jest tak:
na prawym (tym dobrym) ok. 13mV
na lewym (zły) ok. 30mV
Napięcia mierzone oczywiście bez podawania żadnego sygnału.
Podejrzewam, że któryś z kondensatorów nadaje się do wymiany, tylko który wymieniłem 4 elektrolity w końcówce lewego kanału dla sprawdzenia, ale nic to nie dało. Może ktoś miał więcej do czynienia z tym sprzętem i wie które elementy mogą powodować takie objawy. Dodam, że wydaje mi się iż nie jest to również wina kondensatora 2*4700uF, co prawda nie wygląda najlepiej, ale również dla sprawdzenia wymieniłem na inne i nadal było to samo. Pozdrawiam
Poprawiłem tytuł postu.
[Art]
Zmierzyłem napięcie na wyjściach końcówki mocy i jest tak:
na prawym (tym dobrym) ok. 13mV
na lewym (zły) ok. 30mV
Napięcia mierzone oczywiście bez podawania żadnego sygnału.
Podejrzewam, że któryś z kondensatorów nadaje się do wymiany, tylko który wymieniłem 4 elektrolity w końcówce lewego kanału dla sprawdzenia, ale nic to nie dało. Może ktoś miał więcej do czynienia z tym sprzętem i wie które elementy mogą powodować takie objawy. Dodam, że wydaje mi się iż nie jest to również wina kondensatora 2*4700uF, co prawda nie wygląda najlepiej, ale również dla sprawdzenia wymieniłem na inne i nadal było to samo. Pozdrawiam
Poprawiłem tytuł postu.
[Art]