Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

rover 200 centralny zamek

tomi_tuning 16 Feb 2008 15:22 17800 9
Wago
    tomi_tuning
    Level 11  
    Witam.Mam taki oto problem. Przyjąłem na warsztat rover 200 1.8 iv z 1997. W aucie nie działa zamek centralny i nie działa fabryczny pilot do rozkodowania immo oraz otwarcia i zamknięcia drzwi. Bezpieczniki sprawdziłem tak na marginesie nie ma bezpiecznika w opisie do centralnego. Nie mogę zakodować pilota według procedury bo nie działa zamek centralny. Od czego zacząć, gdzie jest sterownik zamka(może to ten w immo, ale w nim nie ma żadnych przekaźników). Pomóżcie bo się zawziąłem i chcę naprawić to auto. Z góry dziękuję.
  • Wago
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
  • Wago
  • Helpful post
    gordon1
    Level 15  
    Witam , przerabiałem kiedys podobny temat, przyczyna uszkodzenia modułu było zwarcie i przerwane przewody miedzy karoseria a klapą bagaznika (przelotka gumowa ), sprawdz to polaczenie a reszt to tak jak kolega wyzej pisze , trzeba troszke kabelkami pomieszac i kompa przeprogramowac .
    tomi_tuning
    Level 11  
    z kompem to mam już namiar.Rzeczywiście kable były połamane w tylnej klapie w sumie to zapomniałem tą błachostkę sprawdzić. Po polutowaniu kabli dalej nic nie działa czy ten moduł da się naprawić czy łątwiej będzie wstawić sterownik pilotowy i wlutować się w kable wykonawcze do siłowników. Nawet jak podaje przez próbnik plusa lub masę na przekażniki w tym module to się nic nie dzieje tylko stukają przekażniki pod deską.
    gordon1
    Level 15  
    Wywal to bo i tak wszystko nie bedzie działac , jest tam blokada rozrchu , centralny i ,,alarm,, ja dałem jakis alarm tylko musiałem sterowanie zamykania dac przez przekazniki bo chyba jest sterowanie plusem, rozrusznik zeby zadziałal trzeba zmostkowac kabelki na kostce do tego orginalnego moduł i cos tam jeszcze ale nie pamietam dawno to robiłem , musiałbym to widziec no i oczywiscie komputra ktos ci musi zrobic , bo zapali na kilka sekund i zgasnie .
    tomi_tuning
    Level 11  
    Tak zrobię.Sterownik pilotowy na przekaźnikach, a komputer do czyszczenia. Na razie muszę odpalić, jak odpalę i zrobię sterowanie zamka to się odezwę . Na razię dziękuję.
    User removed account
    User removed account  
    petrys-go
    Level 14  
    Mam pytanie bo mam ten sam problem samochód nie kręci i nie odpala. Jeżeli na krótko zapale to po chwili zgaśnie oczywiście djoda świeci i lampka piszczy jednak centralny zamek mi działa!!! Moje pierwsze pytanie czy do tego były oryginalne piloty bo ja mam tylko kluczyk. Po drugie ja założyłem alarm sterowanie rozwiązałem poprzez odciecie przewodów od oryginalnego siłownika od sterownika zaizolowałem a ja alarmem steruje tym jednym a on resztą czy przez takie rozwiązanie mogłem coś rozwalić w tym immie. Mówiąc krótko poszukuje osoby która mi to naprawi oczywiście zapłace Jestem z Gdańska moj nr tel to 503190297 lub e-mail petrys-go(malpa)o2.pl. Za informacje jak to wyrzucić zeby samochód działał i jezdził również zapłace
    lechtak
    Level 11  
    Pilnie poszukuje speca, problem jak wyżej zablokował się imobiolajzer (Rover 200 1,6 1996r.) i klient nie posiada nic oprócz kluczyka . Jestem z Wrocławia nr. 071 7245987 oczywiście odpłatnie.
    lulek89
    Level 1  
    witam
    mam podobny problem, otworzylem bagaznik i gdy chcialem wylaczyc immo przestalo dzialac i prawdopodobnie kable sie po ucinaly przy poloczeniu karoserii z bagaznikiem... i mam pytanie czy po polutowaniu przewodow wszystko bedzie dzialalo czy bedzie potrzebne programowanie itp.. [odlaczylem kleme od akumulatora bo ciagle wyl klakson].. z gory dziekuje

Dodano po 9 [minuty]:

a wyglada to tak: na pilot nie reaguje ani immo ani centralny, centralny nie dziala nawet z kluczyka, alarm gdy samochod jest otwarty ciagle wyje chyba ze otworze drzwi. dioda mryga raz czesto raz wolniej zalezy czy kluczyk jest w stacyjce czy go przekrecam czy wogole go nie wlozylem.. to z objawow raczej wszystko.. jeszcze raz z gory wielkie dzieki.

Dodano po 38 [sekundy]:

a wyglada to tak: na pilot nie reaguje ani immo ani centralny, centralny nie dziala nawet z kluczyka, alarm gdy samochod jest otwarty ciagle wyje chyba ze otworze drzwi. dioda mryga raz czesto raz wolniej zalezy czy kluczyk jest w stacyjce czy go przekrecam czy wogole go nie wlozylem.. to z objawow raczej wszystko.. jeszcze raz z gory wielkie dzieki.