Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
flexghzflexghz
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Model philips6010 cyfra+ - sygnał 0

17 Lut 2008 17:23 986 3
  • Poziom 2  
    Witam
    Całkiem sprawnie działajaca instalacja do odbioru sygnału satelitarnego z platformy CYFRY+ od 2 dni wskazuje poziom sygnału 0 i 0 zgrubny i dokładny poprzednie to 58 i 11 .
    Co dziwne odbieraja niektóre programy t.j. tvn-y movies24 , viva , cnn i wiele innych lecz przestały odbierać tvp1 ,tvp2 , tvp3 , w zasadzie wszystkie zwiazane z tvp i takze inne np BBC word . rozłaczanie , od sieci- co poprzednio dawalo dobre skutki tym razem nic , ponowne wkładanie karty takze nic sprawdziłem kabel obie koncowki ponownie wkrecalem i jest ok . konwektor w antenie ma 4 wyjscia i pozostali uzytkownicy maja odbior . opłata do cyfry wniesiona .
    Co jeszcze moge sprawdzic lub poprawic ?
    z gorey dziekuje za pomoc
  • flexghzflexghz
  • Poziom 24  
    Jak ten tuner pracował z sygnałem "11" ? Instalacja obsługuje kilku użytkowników ,to sprawdził bym tuner u sąsiada. Kamil
  • flexghzflexghz
  • Poziom 13  
    Sprawdz u sasiadow, moze byc uszkodzony multiswitch lub konwenter quatro
  • Poziom 2  
    Dziękuję za podpowiedzi . Dekoder jest w porządku a cała wina w połączeniu kabel-konwektor lub w samym konwektorze . wystarczyło odkrencenie kabla od tego wyjscia i podpiecie go do innego a potem z powrotem na to samo miejsce i wszystko działa jak należy .
    Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam