Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio kasetowe - T.Yaris - po wymianie aku radio nie działa

berti1985 17 Feb 2008 20:57 3998 2
    berti1985
    Level 19  
    Witam otóż mam problemik z radyjkiem kasetowym w yarisie po liftingu.
    Otóż znajomy oddał autko do komisu stał może z 3 miesiące rozładowało sie w tym czasie aku.Ponowie z komisu chcąc odpalić autko by odjechało uzyli kabelków rozruchowych i innego aku . Alec chyba źle podłączyli kable bo wybił główny bezpiecznik 120 amper i pare drobniejszych . Po wymianie autko ruszyło . Ale jest problem z radiem . Mianowicie po odpaleniu radio grało z 10 minut i potem zgasło. Radio jakby umarło . Napięcie na radio + z aku i po stacyjce jest . Wyświetlacz w knsoli pokazuje temp i godzine.
    W czym mam szukać przyczyny awarii?? Proszę o jakieś porady ?
    SlaweK
    Level 43  
    Szukaj w aucie usterki. A poważnie to coś dostało w dupsko przez takie niefachowe zabawy i niestety nie jest to typowa usterka ekspoatacyja bo nikt nie zgadnie co wywaliło i co się popaliło. Ja oddałbym auto do serwisu autoryzowanego a rachunkiem obciążył komis. Szukanie takich usterek zaczyna się od najprostszych rzeczy, od sprawdzenia czy coś innego nie uszkodziło się w aucie, sprawdził zasilania radia...

SławeK
    berti1985
    Level 19  
    + po stacyjce i z aku jest. Wyświetlacz u góry działa poprawnie. Na płycie głównej radia nie widać jakiś uszkodzonych ścieżek.