Witam mam taki problem otórz trochę zabrudziła mi się głowica w kamerze Panasonic model NV-RX7EE i zanic nie mogę sobie dać rady z wyczyszczeniem głowic.Chciałbym wyczyścić cały tor poczym przesuwa się taśma:rolki , wałek , głowice foniczne oraz video tylko jak zrobić aby po zamknięciu kieszeni kamera wyczuła że jest kaseta w środku i normalnie pracowała abym mógł to wszystko dokładnie wyczyścić.Tak zawsze robię w magnetowidach pociągam za kieszeń gdzie kasetę video się wkłada mechanizm rusza bez kasety łapię szybko czujnik ten w środku od kasety i wszystko działa jak trzeba dopóki nie puszczę czujnika palcem.Czy da się coś podobnego zrobić w tym modelu kamery lub pozakrywać czujniki taśmą aby nie dochodziło światło do nich i wyczyścić cały tor poczym przesówa się taśma oraz głowice video???Będę wdzięczny za konkretną pomoc bo naprawdę kiepsko odtwarza jak i nagrywa mi ta kamera wcześniej było z nią wszystko OK dopóki nie chciałem nagrać na jakiejś starej kasecie w ten czas problem się pojawił z którym nie mogę sobie poradzić i dlatego szukam pomocy u WAS pozdrawiam i liczę na pomoc.
Proszę użyć "zmień" i poprawić pisownię postu na zgodną z zasadami i bez błędów - p.15 i p.10.9 regulaminu.
Interpunkcja, spacje po znakach przestankowych itp. Można użyć przycisku "pisownia".
Tytuł poprawiłem - p.11 regulaminu. [Mirek Z.]
Proszę użyć "zmień" i poprawić pisownię postu na zgodną z zasadami i bez błędów - p.15 i p.10.9 regulaminu.
Interpunkcja, spacje po znakach przestankowych itp. Można użyć przycisku "pisownia".
Tytuł poprawiłem - p.11 regulaminu. [Mirek Z.]