Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung E250 - po simloku nie łapie żadnej sieci

lato8 21 Feb 2008 19:25 13379 45
    lato8
    Level 16  
    Witam.

Oddałem specom do zrobienia PL+simlok 9 samsungów E250.

6 z nich działa dobrze, w jednym po wejściu w aparat mryga wyświetlacz, a dwa nie łapią sieci.

Na ekranie widać przekreśloną słuchawkę, nie da się dzwonić na 112 -pokazuje błąd sieci, po wsadzeniu karty to samo.

Jest to kwetia softu ? Do zdjęcia simloka trzeba rozbierać ten telefon ?
    Jest to ponoć nowszy model na fioletowej plycie...

Oczywiscie babka z komisu juz mnie podgadywala , ze moze to byc usterka fabryczna w co nie wierze...

Podobny kit wciskala mi z N5200 ktora nie miala zasiegu bo zle ja zlozyli.
    arti123
    VIP Meritorious for electroda.pl
    do simloka nie rozbiera się e250 , ale widocznie rozbierali skoro wiedzą że na fioletowej płycie ;)
    Gsm_michal
    Level 25  
    chłopie a jaja (za przeproszeniem) to Ty masz? co Cie to opchodzi co ona mówiła.. dałeś sprawny telefon to i masz otrzymać.. może być bez wykonanej usłygi ale sprawny.. nie rozumiem Ciebie trochę idziesz do nich i mówisz że ma być zrobione a jak nie to będziesz inaczej gadał i tyle..
    pozdrawiam
    Michał
    bzikk
    Level 32  
    Ja osobiście ubiłem e250 po przez simlock ns-pro. Kolor płyty można podejżeć w miejscu gdzie wkłada się kartę sim. Kolor niebieskawy płyty oznacza że to był prawdopodobnie e250d. Niestety wykorzystując wszystkie solucje z elki słuchawki nie postawiłem. Teraz mi tylko czekać aż się ukarze soft który był orginalnie w telefonie. Dlatego zalecam sprawdzenie oprogramowania przed jakimkolwiek ingerowania w oprogramowanie *#1234#
    gruby28
    Level 17  
    jak po zmianie softu nie ma zasiegu albo nie łaczy telefon to wgrali złego softa też tak miałem jak robiłem swoje e250 z angli które mi przywieźli były sieci virgin i to sa samsungi e250d a oni wgrali ci softa ze zwykłego e250 i teraz nie możesz sie połączyc to jest tylko wina softa starczy dograc softa z e250d albo na odwrót bo nie wiem jaki soft teraz jest a jaki był i sprawa powinna sie wyjasnic a ze robierali to nie mają pojecia co robią co sie z czym je powiedz żeby zamkneli ten serwis a głupot nie gadali ludziom
    lato8
    Level 16  
    w telefonach jest soft E250DXDGI1, przez zlacze karty widze, ze oba maja kolor plytki niebieski.

Jutro tam pojade i porozmawiam inaczej.

Dziwne tylko zeby uwalili 3 sztuki z 9.

Telefony rozkrecali bo kobieta mowila mi , ze plyty maja inny kolor i wogole inny wygdlad...
    lato8
    Level 16  
    Odkopuje temat poniewaz problem nie jest rozwiazany.

Chyba ten serwis nie jest bardzo kompetentny w tym co robi.

Telefon przyjeli, wgrali soft od nowa...

Telefon raz dziala dobrze, raz wyswietla blad sieci, otworze klapke , zamkne to szuka sieci i znajdzie, potem wyskakuje ograniczenia sieci , potem znowu gubi zasieg i tak w kolko. Raz moge dzwonic na 112 a raz wogole nic nie moge,

Dzieje sie na to kartach z Ery i orange ( tylko takie mam ).

Jezeli zlapie zasieg to jest na maxa albo o 1 kreske mniej, jezeli nie ma to jest wogole pusto.

Jak wpisze *#1234# to mam soft E250DXDGI1 - zreszta ten sam co wczesniej.

Imei pokazuje mi, ze mam czyli nie sa to same zera.

Jak zrobic reset ustawien fabrycznych ? prosi o podanie kodu, ktorego nie znam.
    discusall
    Level 21  
    Na moje oko to uszkodzili ci taśme też tak kiedyś miałem jak sie otworzyło albo zamknęło klapke to się cyrki działy z zasiegie wymien sam i nie dawaj już do tego serwisu
    lato8
    Level 16  
    W zasadzie zrobilem reset przy uzyciu kodo 0000000, ale nic to nie dalo. Telefon ma siec ale jak polezy 30min w spoczynku nawet bez ruszania klapki to ja gubi ( komunikat błąd sieci ) i za chwile znowu patrze i jest pelny zasieg...

Możliwe ze jakies styki antenki sa poluzowane ? czy moze to byc kwestia oprogramowania ?
    lala166
    Level 21  
    dołączę się do tematu .. Mam e250 nie łapie zasięgu w ogóle, jest napisane "błąd sieci". Nie znam przeszłości, na 112 nie dzwoni, nie wyszukuje żadnych sieci na ręcznym.
    lato8
    Level 16  
    u mnie w jednym wgrali zly soft i to rozwiazalo problem , ale z 2 sa takie same klopoty ciagle.
    diablogsm
    Level 12  
    Witam
    Mam identycznego e250v, po wgraniu softu 1szt mi sie wywalila i teraz raz jest raz niema zasiegu. Nawet jak go nie dotykam to tez jest jak mu sie chce.
    lato8
    Level 16  
    Moze trzeba fabryczny soft wgrac... jutro serwis wgrac backupa to napisze czy to pomoglo.
    ironpasta
    Level 11  
    Przyłączam się do tematu, miałem podobny problem z e250 z anglii, postawiłem go flashem, oczywiście od e250d, od t- mobile pod nspro, jak dobrze pamiętam oznaczony E250DBOGH4, oznaczając repair mode, moze to komuś pomoze, powodzenia.
    JackTheNipper
    Level 19  
    Są obecnie dwa typy elektronik i robiąc simlocka z płyt w kolorze niebieskawym uwala się zasięg. Jedyna bezpieczna metota to odczytanie kodów i wbicie ręcznie. Naprawić można przez wgranie fulla zgranego np z nowej elektroniki. E250v też występuje w nowej wersji.
    pol8866245
    Level 11  
    mam e250f z usa i po wgraniu flesza nie lapie wogule sieci. wgralem oryginalnego i jest ok.

To nic nie wnosi do tematu i odgrzebujesz stare posty. Nastepnym razem będzie ostrzeżenie - komismaja
    Noruch
    Level 13  
    Mialem podobny problem E250 z Plus ver softu E250DCXGJ4_HA1. Po simlocku podobne problemy z siecia. Zrobilem locka jako E250D i wszystko dziala OK. Nie wiem czy w kazdym przypadku pomaga ale warto sprobowac.
    tvain
    Level 12  
    witam
    potwierdzam
    mialem też e250d z plusa. Flashowałem go na różne wersje i nic :(
    po ponowym unlocku jako e250d zasięg JEST
    mikmik
    Level 14  
    Trzeba zgrać eproma z dobrze działajacego modelu i wrzucic do tego i powinno wszystko śmigac z zasięgiem. Co do migajacego wyswietlacza przy kamerze to dzieje się tak gdy wersja płyty, tasiemka, płyta wyświetlacza są od E250D natomiast wyswietlacz jest od zwykłego E250. To albo w komisie Ci podmienili LCD w co wątpie albo były takie trefne sztuki gdzie samsung coś pomylił.
    e-zdrapki.pl
    Level 12  
    ma ktos takiego eproma albo full flasha naprawczego?
    Grzeskooo
    Level 11  
    u mnie tak samo BIN+TFS+ Repair mode a pozniej eeprom i gra i buczy. Dzięki za pomoc.
    pit08
    Level 28  
    Informacja dla potomnych, zielony kolor płyty E250, niebieska E250D. Jeżeli nie da sie zmienic imei to najprawdopodobniej wybierana jest zła wersja telefonu. Problem z zasięgiem jest wtedy kiedy zrobi się sima wybierając nie ten model, sprawdzone przeze mnie na E250D który pod baterią miał E250. Zrobiłem sima jako E250 brak zasięgu, wgrałem eeprom od E250 zasięg jest ale nie dało się zmienić imei, następnie wgrałem eeprom od E250D i odblokowalem jako E250D i zmieniłem imei na własciwy również jako E250D. Wszystko hula. Mam nadzieje, że się komuś przyda. Kolor płyty miałem niebieski :) Wcale nie trzeba go flashować ani ustawiać repair mode, wystarczy sam eeprom i ustawienie właściwego modelu :D

Dodano po 5 [godziny] 40 [minuty]:

Małe update, gdy nie działaja wam dzwięki to poza powyższa solucja należy wgrac soft E250DCBGJ2 (mowa oczywiście o E250D) załatwia sprawę :)
    system1991
    Level 11  
    soft o którym pisze wyżej kolega naprawia również problem z głośnikiem. NA innym można rozmawiać tylko na głośnym
    makif
    Level 1  
    witam
    jestem zielony w sprawach o ktorych tu piszecie ale z tego co doświadczyłem, mam identyczny problem, kupiłem na allegro E250 i na sici plus gubi mi zasięg, reszta jest ok, jedyne co sprawdziłem to soft jaki ma wczytany to E250DCBGJ2. Boje sie oddawać w jakieś lokalne serwisy tego tel bo spieprza go jescze gorzej. Czy ktoś może mi polecić jakiś serwis lub zadeklarować się, że pomoże mi przywrócić zasięg. Interesują mnie okolice Katowic.
    MisiekGSM
    Level 10  
    Witam, niewiem czy temat jeszcze bedzie aktualny ale mam ten sam problem i potrzebuje flesza i eeprom do E250D ale pod UST PRO 2....?? jest ktos w stanie wrzucic taki plik??
    poochone
    MisiekGSM wrote:
    Witam, niewiem czy temat jeszcze bedzie aktualny ale mam ten sam problem i potrzebuje flesza i eeprom do E250D ale pod UST PRO 2....?? jest ktos w stanie wrzucic taki plik??

Eeprom masz w tym temacie a pliki naprawcze do e250d znajdziesz na elektrodzie wystarczy poszukac
    spamzor
    Level 10  
    Witam, mam podobny problem, gosc zdjal mi simloka w serwisie gsm, pozniej zaczely sie problemy z siecia itd., sprawdzilem telefon to E250D, gosc w serwisie zarzeka sie ze odblokowal go dobrze a wersja telefonu nie ma znaczenia, po moich naciskach sflashowal telefon softem z 250D ale problem nie zniknal.
    Jako ze posiadam kabel serwisowy do tego telefonu pomyslalem, ze moge naprawic go sam, jedyny problem to, ze nie mam pojecia jak wrzucic eprom przez kabelek, ma ktos moze namiar na jakis program majacy mozliwosc zmiany epromu przez kabel ?
    Czy mozliwe jest to tylko przez boxa ?
    poochone
    Mozliwosc jest przez boxa bo pozniej musisz odbudowac/naprawic IMEI
    spamzor
    Level 10  
    Czyli samym kabelkiem serwisowym tego nie naprawie ?

Ehh to bede musial poszukac jakiegos serwisu w okolicach Gliwic ktory wie co robi.....