Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

laguna 99 1.9dti duzo pali

piechu64 22 Feb 2008 18:22 3795 9
    piechu64
    Level 13  
    moja lagunka koledzy ostatno jest strasznie nie nasycona w olej napedowy !!!! wymienilem filtr powietrza spalanie spadlo o 1 litr na setke obecnie pali 8l/100km nie wiem jaka jest norma do tego rodzaju silnika
    kryszt44
    Level 17  
    Błędy sczytywałeś, jak tam przepływka ,wtryski,erg, czujniki temperatury płynu, powietrza,ogólnie jak diagnostyka.
    ptaszek1975
    Level 30  
    Ja stawiam ze chodzi na ssaniu
    kryszt44
    Level 17  
    ptaszek ja nie stawiam a mam sanie przez ostatnie dni, gdzie tam maż sanie chyba w żołądku.
    djmars1
    Level 15  
    końcówki wtryskiwaczy zapewne do wymiany koszt od sztuki około 70zł ale będą lepiej rozpylać paliwo a nie sikać
    ptaszek1975
    Level 30  
    kryszt44 jak się nie znasz to nie mów jest albo mechaniczne lub elektroniczne.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Panowie, ja bym zaczął od zatankowania na innej stacji ... :)
    marek1977
    Level 33  
    No jest coś w tym stylu, a nazywa się zmiana kata wtrysku. Nie wiem czy ktoś kojarzy np. lancia prizma w kabinie było cięgno do odpalania na zimnym. Na gorącym tez działało :D Czarny dym i szła jak zła :D Teraz już nie robią takich aut :(
    Wymień jeszcze filtr paliwa :)
    piechu64
    Level 13  
    filtr paliwa i powietrza wymieniony bylo sprawdzane tez na innych stacjach efekt ten sam w sobote zobacze do wtryskow i podlacze gada pod kompa
    piechu64
    Level 13  
    panowie wszystko sprawdzone i nic nie wskazuje na zuzycie albo wady!!!! tylko zauwazylem ze jak jest silnik zimny to po przejechaniu malego odcinka obroty silnika do 2 tys na min to gdy nacisne srzeglo obroty gwaltownie spadaja do 500obr/min i musze wtedy ostro wsisnac pedal gazu ????????????????????