Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Budowa agregatu prądotwórczego

Brauniack 23 Feb 2008 23:28 13576 4
    Brauniack
    Level 27  
    Witam serdecznie.
    Poszukuje materiałów na temat budowy agregatów prądotwróczych ok 6kW napędzanych silnikiem benzynowym.

Dziekuje i pozdrawiam

p.s w google szukałem :)
    Jerzy Węglorz
    Level 39  
    Witam!
    Na Twoim miejscu nie szukał bym w Googlu, tylko na Allegro, oferowane jest ponad 500 szt różnych agregatów DZIAŁAJĄCYCH!
    Widzę oferty na 5,5kW poniżej 2000.- zł, z gwarancją ...
    A małe agregaciki 850W są nawet po 285.- zł, taniocha ...
    Brauniack
    Level 27  
    Kol. Jerzy Węglorz ja nie chcę kupić agregatu tylko poszukuje opisu ogólnej budowy + schematu elektrycznego.
    Bruum
    Level 23  
    Witam! Kolego-sprzęgnij silnik z prądnicą, pochwal się typem prądnicy a wtedy poszukammy schematu.
    Narek 1
    Level 17  
    :arrow: braun...
    Mógł bym coś napisać na ten temat bo zrobiłem dwa agregaty, teraz planuję trzeci o mocy elektrycznej ok 3 kW i mocy cieplnej 5 kW. Ma zasilać dom w ciepło i prąd, zasilany gazem sieciowym. Ale to Kolego dość długi temat i ładnych kilka stron by wyszło. Trudno tak, Ty napiszesz jedną linijkę i oczekujesz wyczerpujących, jak sądzę, informacji. Napisz co już wiesz. Czy wiesz jak sprzęgnąć silnik z generatorem, jak zamierzasz centrować wały silnika i generatora, czy generator synchroniczny czy asynchroniczny, czym zasilany jaki silnik. Napisz choć parę linijek. Mogę pomóc nawet osobiście bo regularnie dwa razy w tygodniu jestem w miejscowości gdzie mieszkasz.