Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby nie działają lusterka

aros87 24 Lut 2008 15:35 1347 4
  • #1 24 Lut 2008 15:35
    aros87
    Poziom 9  

    Witam!

    Mam taki problem, iz kiedy wlaczam podczas jazdy ogrzewanie tylnej szyby, przestaja mi dzialac elektryczne lusterka (znika podswietlenie i nie dzialaja), kiedy wylacze ogrzewanie szyby lusterka z powrotem dzialaja..... co moze byc z tym nie tak? zla masa? jak mam to sprawdzic albo naprawic? dzieki za pomoc!

    0 4
  • #2 24 Lut 2008 15:51
    rico37p
    Poziom 28  

    A o jakie auto tu chodzi , podaj markę i rocznik.

    0
  • #3 24 Lut 2008 15:52
    aros87
    Poziom 9  

    golf III, rok 96, zory ze vwczesniej nie podalem

    Regulamin pkt 11 proszę poprawić. goldwinger

    0
  • #4 25 Lut 2008 13:59
    jsah
    Poziom 17  

    aros87 napisał:
    Witam!

    Mam taki problem, iz kiedy wlaczam podczas jazdy ogrzewanie tylnej szyby, przestaja mi dzialac elektryczne lusterka (znika podswietlenie i nie dzialaja), kiedy wylacze ogrzewanie szyby lusterka z powrotem dzialaja..... co moze byc z tym nie tak? zla masa? jak mam to sprawdzic albo naprawic? dzieki za pomoc!


    Sprawdź, czy bezpiecznik ogrzewania tylnej szyby ma dobry kontakt.

    0
  • #5 25 Lut 2008 14:22
    Michcio 88
    Poziom 16  

    Cześć postaram ci pomóc. Co do golfa tego rocznika i ogólnie co do serii III to w nich bardzo często dochodzi do takich usterek najczęściej w 2,8 VR6. Najprawdopodobniej masz zaśniedziałe styki przy bezpiecznikach lub ktoś kiedyś próbował kombinować z przerobieniem zasilania elektrycznych lusterek. Spróbuj dokładnie każdy kabel od bezpieczników do elektrycznych komponentów z którymi masz problem przejrzeć ale zrób to na spokojnie bo bardzo trudno przeoczyć najmniejsze ślady. Jak by coś to pisz i spróbuj wyjaśnić dokładnie swój problem.


    POZDRAWIAM :-))

    0