Witam. Posiadam piec mia³owy z podajnikiem szufladowym ( Kotrem ) ze sterownikiem Rapid 3 . Chodzi to wszystko bez zarzutów . Ale ..... Ze wzglêdu ¿e ten piec obs³uguje osoba starsza , to ró¿nie bywa . Czasami piec staje , bo w miale , albo jest jaki¶ patyk , albo wiêkszy kawa³ek wêgla . Sterownik zatrzymuje prace i sygnalizuje buzerem alarm . Piec jest w piwnicy , a tam rzadko kto zagl±da , lub nikogo nie ma w domu .
Jak kto¶ jest to w mieszkaniu nie s³ychaæ alarmu i piec prawie wygasa . Moje pytanie - Czy z tego sterownika mo¿na wyprowadziæ poprzez np. przeka¿nik stan alarmu ? Jakby by³a taka mo¿liwo¶æ , to mam zamiar pod³±czyæ takie co¶ do alarmu lub centralki telefonicznej ( mam takie urz±dzenia w domu) rzeby otrzymaæ powiadomienie np. na telefon .
Jak kto¶ jest to w mieszkaniu nie s³ychaæ alarmu i piec prawie wygasa . Moje pytanie - Czy z tego sterownika mo¿na wyprowadziæ poprzez np. przeka¿nik stan alarmu ? Jakby by³a taka mo¿liwo¶æ , to mam zamiar pod³±czyæ takie co¶ do alarmu lub centralki telefonicznej ( mam takie urz±dzenia w domu) rzeby otrzymaæ powiadomienie np. na telefon .