logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane po błędnym klonowaniu dysku HD Clone 3.2?

ToJurek 04 Mar 2008 00:56 939 2
REKLAMA
  • #1 4871133
    ToJurek
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Tak jak w tytule,glupota ludzka nie ma granic.Zainstalowalem sobie program do klonowania dyskow HD Clone 3.2 podlaczylem dysk,ktory chcialem sklonowac i sadzac,ze mam duzy dysk na ktorym mam system wystarczy mi miejsca na sklonowanie malego dysku zapisany ok.30G.Wlaczylem program i po okolo 10 sek wylaczylem bo dotarlo to do mnie,ze robie nie tak !!! Programem PM sprawdzilem na nim partycje i sa juz zmienione zalozone NOWE z klonowanego dysku .Przy uruchomieniu komputera co prawda pokazuje sie na 1 sek plansza WinXP i
    wyswietla komendy jak uruchomic windows : normalnie czy wiersz polecen... Wiadomo,ze nic nie rusza bo zmienione sa juz partyce na moim dysku WG 250G SATA I a byly na nim 2 partycje.Czy przy obecnej technice da sie to jakos odwrocic ? do stanu z przed awarii,niestety mojej glupoty :?:
  • REKLAMA
  • #2 4872036
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 413
    Czy podczas klonowania dane zaczęły być przenoszone ? (Bo jeśli tak to zostały nadpisane w ilości i miejscu gdzie były kopiowane)
  • #3 4875161
    ToJurek
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Sadze,ze nic juz nie poradze.Zainstalowalem TestDISK i podlaczylem dysk do komputera z WinXP .Po wlaczeniu komputera WinXP bez mojej ingerencji zajal sie badanym dyskiem,mielac na nim dosc dlugo.Nie ma to jak DOS wiesz co robisz
REKLAMA