Witam wszystkich serdecznie! Kończe w tym roku Gimnazjum i mam pewien dylemat, jest on nastepujacy: Lepiej iść jako technik elektronik czy Technik mechatronik? i po którym z tych dwóch zawodów otrzymam płatniejszą prace?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereHeloMelo wrote:Ja osobiscie wybieram Technika elektronika poniewaz Technik mechartronik to sprawy bardziej techniczne np zwiazane cos z wypluwaniem plyty z odtwarzacza CD, zebatki, prowadnice itp itd...
Juhas19 wrote:Czy uważacie że skończenie studiów elektronicznych (technik elektronik) jest trudne? Czy uważacie, że wszystkiego można się tam nauczyć od 0 czy już trzeba mieć to we krwi i znać podstawy?
Quote:Dużo ułatwia sprawę fakt, że z programu usunięte są śmieci typu WOS, WOK itp...
piasek1990 wrote:Quote:Dużo ułatwia sprawę fakt, że z programu usunięte są śmieci typu WOS, WOK itp...
I tu jestes kolego w bledzie. Ja chodze do 2 klasy technikum elektronicznego i w 1 klasie jest WOK a w 4 WOS. Nie wiem po co to komu, albo taka biologia przez 3 lata... ale w koncu przeciez to Polska
new_user10 wrote:i tak będziesz bezrobotny więc sobie daruj rozmyślania nad wyborem szkoły
aStasiek wrote:piasek1990 wrote:Quote:Dużo ułatwia sprawę fakt, że z programu usunięte są śmieci typu WOS, WOK itp...
I tu jestes kolego w bledzie. Ja chodze do 2 klasy technikum elektronicznego i w 1 klasie jest WOK a w 4 WOS. Nie wiem po co to komu, albo taka biologia przez 3 lata... ale w koncu przeciez to Polska
Zauważ, że cały czas mówię o profilu mechatronicznym.![]()
Żadnego z tych przedmiotów nie miałem, a poza tym biologię 1 rok, chemię 1 rok, edukacja prozdrowotna 1 rok, geografia 2 lata, historia i fizyka 3 lata.
Edytka 16 wrote:Mam dylemat bo ja jako dziewczyna chciałabym iść na mechatronika...ale nie wiem czy mnie tam Przyjmą do szkoły ?![]()