pozwólcie, że przykleję się do tego wątku z moim problemem.
Jestem osobą niedowidzącą ale (stosunkowo) młodą. Szukam dla siebie telefonu, ale mam trochę inne wymagania. Obecnie używam Nokii 3110c i chciałbym żeby ten telefon miał podobną funkcjonalność (radio, MP3, złącze kart pamięci). W tym telefonie mam temat w którym są białe litery na czarnym tle - co zdecydowanie ułatwia mi czytanie. Niestety nie wszędzie jest możliwe ustawienie takiej kolorystyki, np przy pisaniu i czytaniu SMS-ów tła się nie da zmianić - jest jasno niebieskie. To samo z radiem i odtwarzaczem MP3. Ekran też mófłby być większy (klawisze są dla mnie OK).
Kiedyś miałem jakiegoś Siemensa (chyba s65 albo coś w tym stylu) i tam udało mi się zrobić temat w którym wszystko było białe na czarnym. Ale szybko mi padł, poza tym był za mało "multimedialny".
Przeszukując internet łatwo można znaleźć model posiadający odpowiedni wyświetlacz i funkcje, ale nie wiem jak znaleźć taki, w którym mogą poprzez dobranie odpowiedniego tematu w pełni decydować o kolorach i rozmiarach czcionki i tła.