logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskiwanie zdjęć z płyty po formacie – pliki niedostępne, unknown format

rav020 08 Mar 2008 02:09 1203 5
REKLAMA
  • #1 4885191
    rav020
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie!
    Mam problem i brak info jak go rozwiazac...Nagralem przed formatem zdjecia na plytke. Instaluje system i chce je sobie znow odtworzyc...i tu jest problem...kazde zdjecie jest jakos plik niedostepny:(...instalowalem trzy rozne programy do przegladania zdjec i w kazdym to samo - unkown format...co mam zrobic prosze pomozcie,,,,
  • REKLAMA
  • #2 4885377
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2234
    Rozumiem że zdjęcia mają poprawną wielkość po skopiowaniu ich na dysk i są w formacie .jpg .
    Jeszcze jedno w jakim formacie płyta była nagrywana - jako dane ?
  • REKLAMA
  • #3 4886022
    rav020
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Hej, dzieki za zainteresowanie....sluchaj jak sie okazuje zdjecia maja rozmiar kilkuset kilobajtow:/....a nagranane byly jak pamietam jako dane....poprostu wrzucilem katalog z nimi poprzez Nero...jesli juz nie da sie ich przywrocic poprostu sie zastrzele...
  • REKLAMA
  • #4 4886043
    Bullseye
    Poziom 27  
    Ocena: 89
    Kilkaset KB to rozmiar teoretycznie prawidlowy (zalezy jakim aparatem byly robione), Nero do nagrywania nie polecam bo kilka razy mialem podobny problem ....
    Co do problemu to proponuje jedno, odpal jakas dystrybucje Linuksa i na nim sprawdz czy pliki beda czytelne, powinno zadzialac.
  • REKLAMA
  • #6 4897654
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    rav020 napisał:
    Witam serdecznie!
    Mam problem i brak info jak go rozwiazac...Nagralem przed formatem zdjecia na plytke. Instaluje system i chce je sobie znow odtworzyc...i tu jest problem...kazde zdjecie jest jakos plik niedostepny:(...instalowalem trzy rozne programy do przegladania zdjec i w kazdym to samo - unkown format...co mam zrobic prosze pomozcie,,,,

Zrób obraz płyty np Alcoholem 120%, jeżeli nie ma bad sectorów to nie ma prawa nie działać.
REKLAMA