Cześc!
Mam problem, a właściwie pytanie.
Posiadam powyższy program i konto na onecie.
Mój problem polega na tym, że jeżeli kliknę w Outlooku w "Send/Receive",
to na onecie znika mi wszystko z folderu "Odebrane".
Teraz pytanie : Czy da się tam jakoś przywrócic te maile, jest to dla mnie pilne.
Z góry dzięki i liczę na waszą pomoc!
Raczej sie nie da ich przywrocic, ale w outluku jest gdzies opcja zostawiania maili na serwerze. Z doswiadczenia nie polecam stosowania powyzszego programu(zjada pamiec i strasznie niewygodyny w porownaniu do obslugi poczty przez przegladarke).
Przywrócić - nie bardzo (można wysłać z powrotem korzystając z opcji 'prześlij dalej'), zrobić żeby na przyszłość ich nie usuwał z serwera - jest opcja 'pozostaw kopie wiadomości na serwerze'. Na pewno jest w Outlooku, ale nie używam tego programu i nie potrafię powiedzieć gdzie dokładnie.
# W menu Narzędzia kliknij polecenie Konta e-mail.
# Kliknij opcję Wyświetl lub zmień istniejące konta e-mail, a następnie kliknij przycisk Dalej.
# Zaznacz konto usługodawcy internetowego (ISP), a następnie kliknij przycisk Zmień.
# Kliknij przycisk Więcej ustawień.
# Kliknij kartę Zaawansowane i w obszarze Dostarczanie zaznacz pole wyboru Pozostaw kopie wiadomości na serwerze.
# Wybierz jedną z następujących opcji:
* Usuń z serwera po upływie x dni Wiadomości e-mail są pobierane na komputer, ale pozostają na serwerze poczty e-mail przez określoną liczbę dni. Jest to najpopularniejsze ustawienie dla osób odczytujących wiadomości w pracy, ale pobierających je również na dysk komputera domowego. Zalecane jest, aby liczba dni określona przez użytkownika i odpowiadająca jego potrzebom była jak najmniejsza. Im dłużej wiadomości będą pozostawać na serwerze poczty e-mail, tym większe będzie ryzyko przekroczenia limitu pojemności skrzynki pocztowej.
* Usuń z serwera po usunięciu z „Elementów usuniętych” Wiadomości e-mail są pobierane na komputer, ale pozostają na serwerze poczty e-mail do czasu ich usunięcia w programie Outlook i opróżnienia folderu Elementy usunięte. Samo usunięcie wiadomości nie powoduje jej usunięcia z serwera poczty e-mail.
Jeśli nie zostanie zaznaczone żadne z tych pól wyboru, wiadomości będą pozostawać na serwerze przez czas nieokreślony. Może dojść do przekroczenia limitu pojemności skrzynki pocztowej, chyba że użytkownik połączy się z serwerem poczty e-mail przy użyciu innego komputera, na którym program Outlook został skonfigurowany do usuwania wiadomości z serwera poczty e-mail.
# Kliknij przycisk OK, a następnie kliknij przycisk Zakończ.
Klikaj po kolei na Narzędzia > Konta > Zakładka poczta (tam klikasz na swoje konto pocztowe) > Zakładka Zaawansowane i na dole masz opcje "Pozostaw kopie wiadomości na serwerze" zafajkuj to na obu outlookach i powinno działać.
...ale to nie przywróci już usuniętych wiadomości, zapobiegnie tylko usuwaniu nowych.