Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Polonez Caro plus -nie odpala.

parkieciarstwo 15 Mar 2008 21:33 10299 37
  • #31
    sigi
    Spec od samochodów
    parkieciarstwo napisał:
    poskładane jest dobrze na pewno


    Musi coś być źle ustawione, a paliwo przed świecemi jest i iskra jest..

    Pozdrawiam.
  • #32
    robokop
    Moderator Samochody
    parkieciarstwo napisał:
    poskładane jest dobrze na pewno


    Ja już wiem na 100%. Samochód obraził się na ciebie i nie chce dlatego zapalić. Zostały wyliczone chyba wszystkie możliwe ( i nie możliwe) usterki,możliwe do wystąpienia w tym aucie, wszystkie wykluczyłeś, według ciebie wszystko jest dobrze, tylko nie wiadomo czemu silnik nie pali. Dziwie się moderatorom że jeszcze nie umieścili tego wątku we właściwym dziale forum.
  • #33
    parkieciarstwo
    Poziom 10  
    właśnie iskry na świecach są
  • #34
    robokop
    Moderator Samochody
    a sprawdzałeś chociaż w którym miejscy wypada zapłon ?
    Wyszedłeś z założenia że kable na świecach są poprawnie załozone na właściwych cewkach, a może tu leży przyczyna?
  • #35
    Użytkownik usunął konto
    Użytkownik usunął konto  
  • #36
    parkieciarstwo
    Poziom 10  
    Tu sie niema co obrażać bo i tak jesteśmy cierpliwi co do niego myślę że ktoś napisze kto wie co może mu dolegać
  • #37
    sigi
    Spec od samochodów
    parkieciarstwo napisał:
    Tu sie niema co obrażać bo i tak jesteśmy cierpliwi co do niego myślę że ktoś napisze kto wie co może mu dolegać

    Daj go elektrykowi - 15 minut i po ptakach...

    Pozdrawiam.
  • #38
    parkieciarstwo
    Poziom 10  
    Mam takie pytanie jak sprawdzić czy silnik krokowy jest sprawny? bo jak włączę zapłon to cały czas sie otwiera i zamyka tak na 5mm wcześniej okazało sie że padła uszczelka pod głowicą po wymianie (wszystko poskładane jak trzeba) dalej nie pali tylko strzela i zapala sie paliwo w zespole wtryskowym jak odkręcę świece i kręcę rozrusznikiem to wydaje mi sie ze tak jakby paliwo nie dochodziło do 1-3-4 cylindra bo mgła rozpylonego paliwa pojawia sie tylko na 2 cylindrze. Wymienione świece i kable i nie mam pojęcia o co mu chodzi

    Dodano po 2 [minuty]:

    dodam jeszcze że zawory ustawiane były tak jak trzeba w kolejności od 1-3-4-2