Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ALAN 199 cichy odbiór, buczy przy nadawaniu

14 Mar 2008 23:18 2204 6
  • Poziom 11  
    Witam!
    Problem jak wyżej. Odbiór jest ok ale strasznie cicho. Reaguje na kręcenie pot od głośności. Przy nadawaniu u odbiorcy słychać tylko przyburk jakby 50Hz. Właśnie do tego siadam ale gdyby ktoś, coś mógł podpowiedzieć byłbym bardzo wdzięczny.
    Dzięki z góry i pozdrawiam forumowiczów
  • Poziom 34  
    Diagnoza: wzmacniacz m.cz. bądź przebity kondensator.
    Bądź niesprawny zasilacz.
  • Poziom 11  
    Dzięki.
    Zapomniałem dodać że raz jest ok przez tydzień,
    innym razem potrafi działać bez problemu.
    Nie wiem
  • Poziom 31  
    Diagnoza : - ) Urywa Ci się sznur od mikrofonu . Obetnij dwa centymetry za wtyczką , przylutuj jeszcze raz i po bólu . Jeżeli nie pomoże zrób tak samo z mikrofonem . Jak to nie pomoże , poszukaj pęknietej ścieżki na płytce . A zanim pokroisz mikrofon , podmień od innego radia - jak po zamianie radio zagra porządnie to wtedy tnij . Pozdrawiam!
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 34  
    Czasami nie wystarczy uciąć 2cm. :D Najpierw należy znaleźć urwaną żyłę i wyciągnąć ją z przewodu, zmierzyć jej długość i uciąć w tym miejscu gdzie się kończy.
  • Poziom 11  
    Jak już wcześniej pisałem odbiór jest ale bardzo cichy.
    Reaguje na potencjometr.
    100% nie jest to wina mike'a zresztą na krótko zwarte jest tak samo.
    Stawiałbym raczej na m.cz.
    Końcówka chyba nie bo raz działa raz nie.
    Może jakiś kond ?
    Siadam znowu do niego. Może coś znajdę.
    Dziękuje wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi.

    Dodano po 43 [minuty]:

    Problem rozwiązany.
    Zimny lut na R64
    Raz jeszcze wszystkim dzięki.
    Pozdrawiam
    Temat zamykam