Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

W202 2,8 silnik m104.941 kulawo chodzi na wolnych

15 Mar 2008 14:11 1724 10
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Auto jak w temacie.
    Problem z wonymi obrotami a raczej z mieszanką - bogato
    Sonda stoi na ubogiej.
    Zaczyna poprawnie pracować przy 1500 obr/min natomiast na wolnych objaw jakby któryś cylinder nie chodził.
    Sprawdzone:
    Podciśnienia
    Sonda nowa
    Przepływka nowa
    TPS nowy
    Czujniki temp. sprawne
    iskra na wszystkich cylindrach jest - podstawiany drugi komplet cewek
    Wszystkie wtryski pracują
    Nie da rady utrzymać pedałem gazu obrotów pomiędzy 1000 a 1500 faluje wtedy od 1500 prawie do zgaśnięcia

    Skrzynia automat.
    Czego szukać w tym sprzęcie?
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Nikt? Nic?
  • Spec od samochodów
    Zawór ciśnienia paliwa sprawdzany???

    Pozdrawiam.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Nie :oops:
  • Spec od samochodów
    To nieładnie..

    PozdraWIAM.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    sigi napisał:
    Zawór ciśnienia paliwa sprawdzany???

    Ale zapomniałem dodać - gazownia jest i na gazie te same objawy
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    tak
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Kluczowanie ok
    odstała padlina kilka dni bo miałem inne roboty, odpaliłem dziś i chodzi normalnie - nie mam się teraz czego uczepić a do końca tygodnia auto do oddania
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Poddałem się.
    Czas wtrysku 6ms na wolnych, lambda dalej na ubogiej
    Symulacja lambdy na bogato nic nie zmienia, wszystkie czujniki sprawdzone
    Chyba sterownik leży: w momencie gdy chodzi dobrze sonda dalej na ubogiej, w pewnym momencie bez zmiany jakichkolwiek parametrów zaczyna chodzić kulawo
    Temat zamykam (jak ktoś ma jakiś pomysł to może być na PW)