logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6680 - brak możliwości wysyłania SMS, komunikat o małej pamięci

NaturalDisaster 15 Mar 2008 21:54 1742 8
REKLAMA
  • #1 4913592
    NaturalDisaster
    Poziom 2  
    Od sporego czasu nie wysyła sms'ów. Kilka razy już był w serwisie Nokii, zmieniali oprogramowanie. Na chwilę zadziałało. Później to samo. Komunikat "wyślij ponownie o ..." lub, że za mało pamięci. Wyłączałam i włączałam. I nic. Przez jakiś czas nie używałam telefonu. Ostatnio pobrałam oprogramowanie ze strony Nokii i wgrałam. Działało. Ale znowu się zepsuło. Wirusa nie ma.
    W czym może być problem ?
    Z góry dziękuję za pomoc :).
  • REKLAMA
  • #2 4913785
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    Idz do serwisu i powiedz zeby ci zmienili softa na nowego. Ale nie idz do nokii tylko do jakiegos pogwarancyjnego i tam ci to zrobia powinno byc ok
  • #3 4913847
    jubi20
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Mozesz sprobowac przywrocic ustawienia fabryczne - moze pomoc.
  • REKLAMA
  • #4 4913851
    NaturalDisaster
    Poziom 2  
    Dzięki za odp., ale jak już wcześniej pisałam kilka razy wgrywano mi softa. Nowego. I po jakimś czasie przestawało działać. Więc sama wgrałam. Działało. Przestało. Więc problem chyba jest gdzie indziej ?

Ustawienia fabryczne też już były przywracane. Nie pomogło.
  • #5 4916743
    heniek3
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    Telefon może być po upadku i trzeba przelutować flasha,często tak miałem w starszych nokiach. :)
  • REKLAMA
  • #7 4923883
    NaturalDisaster
    Poziom 2  
    Dr. Master - to też robiłam hehe.
    Heniek - w starszych ? Jak bardzo starszych ? :P W takim razie pyt.: Od razu nie działało czy po jakimś czasie ?
  • REKLAMA
  • #8 4923894
    heniek3
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    miałem juz sporo nokii dct4 że po wgraniu programu chodziły ok, ale tylko przez pare godzin lub dni, po przelutowaniu flasha wszystko ok.
  • #9 4924701
    albertus
    Poziom 12  
    tylko, że 6680 to nie dct4. Miałem taki problem z tą nokią zmieniłem soft i pomogło, sformatuj kartę pamięci w kompie przeskanuj w poszukiwaniu wirusów i włóż ją dopiero wtedy do prze fleszowanego telefonu. może być to winą wirusa. męczyłem sie z n70 dwoma sztukami, po sofcie działały w 100% a gdy włożyłem memorke telefon od razu zainfekowany i zabawa od nowa. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wysyłaniem SMS-ów na telefonie Nokia 6680, pojawia się komunikat o małej pamięci lub konieczności ponownego wysłania wiadomości. Telefon był wielokrotnie serwisowany, wgrywano nowy soft, przywracano ustawienia fabryczne oraz samodzielnie aktualizowano oprogramowanie, jednak problem powraca. W dyskusji sugerowano wizytę w pogwarancyjnym serwisie celem wymiany oprogramowania, przywrócenie ustawień fabrycznych oraz możliwość uszkodzenia sprzętowego, np. konieczność przelutowania pamięci flash, co bywało typowe dla starszych modeli Nokii. Wskazano również na potencjalne problemy z kartą pamięci, zalecając jej sformatowanie i skanowanie pod kątem wirusów przed ponownym użyciem w telefonie po aktualizacji oprogramowania. Wskazano, że problem może nie wynikać z samego softu, lecz z uszkodzenia hardware lub infekcji pamięci zewnętrznej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA