Witam.Mam kłopoty z zamkami centralnymi w postaci jak samochód stoi to czasami zamki same się otwierają a jak jest otwarty to znowu sam się zamyka.W czasie jazdy także sam się zamyka i otwiera i to dość często.Dobrze działa zamykanie jak przekroczy prędkość 25km/h.Podaję co zrobiłem.Wyczyściłem styczniki na bębenkach powyginałem blaszki na stykach i wysmarowałem preparatem do instalacji.Zastanawia mnie jeszcze czy czujnik na skrzyni tj,A604 może to powodować z tym ,że zamykanie zamków działa po przekroczeniu 25km/h.Dodam jeszcze to iż w trakcie pomiarów styczników na bębenkach napięcie wskazywało 4,2v a przełączając
nastaw na 10k ohm wskażnik miernika wskazywał 100 a przełączając na 1k ohm zamki zamykały lub otwierały w zależności ile razy dotknąłem kablem miernika powodując zamknięcie obiegu nad mienie jeszcze iż powodując mostek kablem na sztywno zamki nie sterowały.Może ktoś wie jak ta instalacja jest z komponowana z czujnikiem prędkości a zamykaniem z pilota
a także kluczykiem ,który także zamyka wszystkie zamki i uruchamia alarm.Pozdrawiam Mirek.
Regulamin, p.11. Proszę poprawić. [MS]
nastaw na 10k ohm wskażnik miernika wskazywał 100 a przełączając na 1k ohm zamki zamykały lub otwierały w zależności ile razy dotknąłem kablem miernika powodując zamknięcie obiegu nad mienie jeszcze iż powodując mostek kablem na sztywno zamki nie sterowały.Może ktoś wie jak ta instalacja jest z komponowana z czujnikiem prędkości a zamykaniem z pilota
a także kluczykiem ,który także zamyka wszystkie zamki i uruchamia alarm.Pozdrawiam Mirek.

Regulamin, p.11. Proszę poprawić. [MS]