Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
TermopastyTermopasty
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Picasso 2.0 HDI nie odpala

17 Mar 2008 22:28 4095 12
  • Poziom 11  
    Witam wszystkich mam problem z picasso 2.0 hdi 2000 rok BOSCH dałem autko sprawne do naprawy blacharskiej w warsztacie po odłaczeniu klemy z akumulatora i cos tam spawali migomatem autko przestało palic wszystkie kontrolki swiecą prawidłowo,kluczyk jest widoczny kontrolka immo sie nie zaswieca nie ma zadnych komunikatów na wyswietlaczu ,ale nie działa pompa paliwa w zbiorniku przekaznik ,który jest odpowiedzialny za pompe brzeczy dziwnie i nie włacza jej jak podłączyłem zasilanie do pompy bezposrednio to pracuje i podaje paliwo ,sprawdziłem czy dochodzi napiecie do pompy to po przekreceniu kluczyka chwile jest normalne a pózniej jak zacznie brzeczec przekaznik to spada napiecie co moze byc przyczyna nieodpalebnia tego autka ???? z góry dzieki za podpowiedzi
  • TermopastyTermopasty
  • Poziom 19  
    Jeśli odłączyli aku przed spawaniem to jeszcze dobrze. A skoro pzekażnik podejrzany to trzeba wymienić i wtedy będzie wiadomo.
  • TermopastyTermopasty
  • Poziom 11  
    mówią ze odłaczyli przed spawaniem właczałem pompe w zbiorniku bezposrednio i tez nie odpala czyli cos z immo jest nie tak moze zablokowane ???
  • Poziom 21  
    Proponuje, sprawdzić czy dochodzą wszystkie sygnały sterujące do przekaźnika, jeżeli są w porządku to pozostaje wymiana przekaźnika.
  • Poziom 11  
    no ale co mogło go uszkodzic odłączenie aku??

    Dodano po 1 [minuty]:

    i jeszcze mnie zastanawia dlaczego gdy podłączę pompe bezposrednio tez nie odpala
  • Moderator Samochody
    Zobacz, czy blacharze nie zapomnieli przykręcić którejś masy do nadwozia - to tak na wstępie.
  • Poziom 11  
    Nic nie odkrecali poza klema akumulatora robili 4 punkty migomatem na tylnych drzwiach
  • Poziom 21  
    A jaki jest stan tej pompki? Czy wytwarza ona, podłączona bezpośrednio odpowiednie ciśnienie? Może filtr paliwa jest już stary i przypchany, może jest zapowietrzony układ paliwowy?
  • Poziom 19  
    usterek może być dużo,na poczatek zdiagnozuja auto i zobacz jakie błedy w sterowniku.Przkaznik jak brzeczy to winne sa masy sprawdz je
  • Poziom 11  
    Ok jutro posprawdzam te rzeczy ,jeżeli chodzi o filtr to tak by sie od razu przypchał po odłaczeniu klemy no chyba ze zbieg okolicznosci sam nie mam czym zdiagnozowac w czwartek wioze autko na komputer bo chyba nic innego nie wymysle stawiam na jakies uszkodzenie elektroniczne.pozdrawiam wszystkich i dzieki za odpowiedzi
  • Poziom 17  
    wyłącznik bezpieczeństwa na prawym nadkolu do sprawdzenia moze ktoś niechcacy go przełaczył.
  • Poziom 11  
    Sprawdzony w pierwszej kolejnosci.
  • Poziom 11  
    Problem rozwiązany brak masy na komputerze .Silnik odpalił i jest OK.Temat zamkniety