logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

2,5` HITACHI TRAVELSTAR DK23FA-40 CZY TO JUZ SZMELC????

Dromander 19 Mar 2008 22:01 1532 2
REKLAMA
  • #1 4929364
    Dromander
    Poziom 10  
    Witam

Wpadł mi w ręce dysk Hitachi lecz niestety uszkodzony tz. instalator windows nie może uzyskać dostępu do dysku a program MHDD sypie na całej powierzchni błędy typu ABRT (!) MHDD nie może również odczytać SMART (Device ERROR). Dysk zachowuje sie normalnie po podłączeniu zasilania wykryty zostaje bezproblemowo i szybko nie stuka pracuje bardzo cicho. Screnów nie zamieszczam bo niema takiej potrzeby wszystko dokładnie opisałem.
    Pytanie : Czy to juz szmelc?? Czy może da się go przywołać do posłuszeństwa??

Proszę przeczytać regulamin forum, szczególnie pkt. 11 i poprawić temat postu.
    17:07 23.3.2008
    Nie kasować wpisów moderacyjnych.
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 4930191
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4942939
    Dromander
    Poziom 10  
    Przetestowałem a raczej próbowałem przetestować ten dysk programem IBM/Hitachi fitnes test oczywiście wszystkie testy zaraz po wybraniu zakończone błędem nawet próba włączenia smart zakończona błędem a w zakładce drive info pozycja
    Password NOT SET czyli niema hasła a do dysku dalej dostępu uzyskać nie można, tak jak wcześniej pisałem dysk na słuch pracuje poprawnie nie stuka błyskawicznie zostaje wykryty. Na danych mi nie zależy i tak nie wiem co na nim jest i nie obchodzi mnie to zależy mi tylko na sprawnym dysku.
REKLAMA