Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MSI P35 DIAMOND,INTEL QUAD 6600,OCZ 1066 DDR3,GALAXY 8600GTS

ssyff 21 Mar 2008 00:11 1560 4
  • #1
    ssyff
    Level 15  
    Witam, mam podzespoły jak w tytule (MSI P35 DIAMOND,INTEL QUAD 6600,OCZ 1066 DDR3,GALAXY 8600GTS,CHIEFTEC 650W) Całość nowa, lecz opadam już z sił aby to normalnie odpalić.
    Objawy są takie : wciskam przycisk clear cmos, komp się odpala w ustawieniach fail-safe no i maszyna rusza, instaluję windę 3dmarka do testów i wszystko ładnie pięknie do ponownego uruchomienia. Niestety za każdym razem muszę wciskać clear cmos na płycie aby ten złom ruszył.

    Nie mam pojęcia co to jest próbowałem wszystkie biosy jakie producent zamieszcza na stronie, bios to już na pamięć znam-tyle razy tam mieszałem i ciągle nic. Stawiam że ta płyta jakaś trefna. Może ktoś spotkał się z podobnymi objawami.

    Z góry dziękuje.
  • #2
    mpn103
    Level 34  
    A timingi pamieci jak się czują? Może na auto są zbyt ostre.
  • #4
    mpn103
    Level 34  
    Dlatego ja wole płyty od Gigabyte'a.
    Ale i tak to nie rozwiązuje problemu.
    Zasilacz masz dobry, czy wszelkie gniazda zasilania na płycie głównej są użyte?
    Do karty graficznej również jest podłączone?

    Już sam nie wiem... może spróbuj zaktualizować bios jeżeli nie jest najnowszy.
  • #5
    ssyff
    Level 15  
    Zasilacz 650 CHIEFTEC 100% sprawny ale próbowałem wsadzić moją starą 420 NEOTECA i ten sam problem czyli zasilacz odpada. Próbowałem na wszystkich podpiętych wtyczkach, oraz z poodłączanymi (po odpięciu 8 pinowej od zasilania procka się nie uruchomił, po odpięciu od grafiki monituje tylko pod windows o słabej energii na grafice, po odłączeniu molexa zasilającego zasilacz na płycie głównej całość rusza lecz cały czas z problemami) Biosy 3 testowałem. Jedno co zauważyłem to po wciśnięciu CLEARcmos i nie zapisywaniu zmian w BIOSIE (exit without save) płyta uruchamia się za każdym razem, lecz za kazdym razem monituje o nieustawionej dacie itd, wystarczy że zmienię date zapiszę zmiany (Save and Exit) i problem zaczyna się od nowa. Z tego co wyczytałem z forum to kolega na Hawaiach rozwiązał problem wymieniając kartę graficzna na MSI 8800gt. Mój angielski nie jest za dobry ale jeżeli włożenie do płyty głównej MSI karty grafiki firmy MSI rozwiązuje problem to jest to rabunek w biały dzień ze strony MSI. Planuję kupić na allegro za około 320 zł płytę GIGABIT na ddr3 a tę wyślę na gwarancję niech coś z nią zrobią. Jedno wiem na pewno to mój ostatni produkt MSI. Komputerów składałem i serwisowałem około 50 sztuk, może to nie dużo ale takiego przypadku jeszcze nie miałem. W planach mam wystawić posta albo maila jakiegoś do MSI polska.
    LOL