Instalacja V - generacji , może być Vialle , a jest też JTG - ICOM , , w Icom wtryskiwacze są siemens , -z dobranymi odpowiednio kalibratorami- do przepływu wtryskiwaczy benzynowych.
Listwą gazową , steruje bezpośrednio - sterownik Silnika ,
Za listwą jest regulator ciśnienia ( jak w listwie benzynowej) jednak różni sie tym ,że posiada elektrozawór -który przewietrza listwę ( otwiera całkiem przelew ) do momentu przełączenia na gaz , w celu odpowietrzenia listwy. - W listwie gazowej - porządąne ciśnienie to około max 15bar. ( zasada jest taka ,że w zbiorniku gazu panuje zróżnicowane ciśnienie -zależne od stanu napełnienia , składu mieszanki propan-butan , oraz temperatury. za które odpowiada pompa która ma utrzymywać ciśnienie wyższe niż w zbiorniku o 3bary (najczęściej zamontowana w butli gazowej. ) jest tak , żeby uniknąć zapowietrzania listwy podczas normalnej pracy na gazie. Gaz ma pewną właściwość , że wraz z wzrostem temperatury ,(oraz ciśnienia w butli) zwiększa swoje cząsteczki , więc obawa ,że raz będzie za-bogato/raz-za ubogo jest mylna. - Poprawny dobór kalibratorów , jest taki , że uwzględnia Większy przepływ gazu /od benzyny w granicy od 12-20% ale przy sporo wyższym ciśnieniu ( do obliczeń przymuje się 6 bar).
Osobiście miałem auto z JTG -Icom , i żywotność pompy orginalnej -to max. 50 tyś km. koszt około 800zł. Ja zakładałem później pompy z forda sierry , za 120 zł. - która wystarczała no 20-30tyś/km.
Założyłem tą instalację używaną - za parę groszy., do auta z przebiegiem 224tyś.
auto sprzedałem - gdy miało na liczniku prawie 375 tyś.
Poza częstymi awariami pomp , nic się nie psuło. w instalacji.
Nie zauważyłem -też złego wpływu instalacji na silnik.
Teoretycznie - istnieje możliwość -podniesienia mocy silnika - w stosunku do pracy na benzynie , nawet do 20%.
Jeżeli -jest ktoś zainteresowany - to służę pomocą .
Posiadam niezbędną wiedzę , z źródła! w tym temacie.