Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Fibaro Fibaro
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

szarpanie brak mocy, opel astra F 94r 1.6i 8 zaworowy.

Stemplowski 22 Mar 2008 11:55 3830 6
  • #1 22 Mar 2008 11:55
    Stemplowski
    Poziom 10  

    Mam nastepujący problem na ssaniu jeżdzi jak rakieta jak tylko silnik zlapie temperature(wyłączy sie ssanie) zaczyna sie dławić brakuje mu mocy.Objaw jest na pierwszym biegu i drugim biegu potem chodzi dobrze jak bardzo delikatnie ruszam nie jest to odczuwalne silnik X16SZ.Zczytywalem kody błędów nie ma żadnych.Sonde wymienilem kable świece czujnik przepustnicy zawór EGR zaślepiony silniczek krokowy wyczyszczony czujnik temperatury na komputer tez wymieniony filtry paliwa powietrza też wymienione podmieniłem nawet czujnik ciśnienia bezwzględnego tez ten sam objaw wężyki sprawdziłem są ok co jeszcze może być bo już głupi jestem.Pomóżcie

    Dodano po 7 [minuty]:

    zapomiałem dodać opel astra F 94r 1.6i 8 zaworowy

  • Fibaro
  • #2 22 Mar 2008 11:57
    crown2
    Poziom 16  

    Witam.
    A sprawdziles regulator cisnienia paliwa?Nic na ten temat nie piszesz.

  • Fibaro
  • #3 23 Mar 2008 20:11
    leszekrom
    Poziom 9  

    Jeszcze gdybys napisal o jakie auto chodzi to bylo by super.Ale przypuszczam ze o opla.Moze byc jeszcze za to odpowiedzialny przeplywomiez

  • Fibaro
  • #4 23 Mar 2008 20:22
    Radeon 24
    Poziom 24  

    Witam!
    Gdzie kolego leszekrom w silniku x16sz przepływomierz?!. Gwarantuje Ci, że go tam nie ma.
    Moim zdaniem jest to bardziej usterka mechaniczna związana z okolicami rozrządu.

    Pozdrawiam, Wesołych Świąt!

  • #5 23 Mar 2008 22:01
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda

    leszek nie wiesz jakie auto to nie zabieraj głosu i nie pisz bzdur

  • #6 23 Mar 2008 23:07
    Itek
    Poziom 20  

    Tu może być nie właściwa masa lub zimne luty tu bym szukał ale to trudna usterka chyba sam nie dasz rady. Myśl że DAP podłączenie równoległe i usterka znaleziona w trzy minuty od tego trzeba było zacząć a tak wydane dużo kasy i nic

  • #7 11 Lip 2008 23:32
    krzyspolan
    Poziom 2  

    Nie wiem czy koledze już się udało znaleźć usterkę, ale jeśli nie to ja bym zaczął od przewodów zapłonowych i świec, później moduł zapłonowy. Miałem podobny problem. Było przebicie na przewodach i moduł też nawalał.
    Pozdrawiam
    Krzysztof

 
Black Friday do -15%
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Ferguson