Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co można zrobić z tym sprzętem?

hardmen969 22 Mar 2008 14:18 1380 10
    hardmen969
    Level 13  
    Kilka pytań co do tego sprzętu. Ile to wogóle ma wat rms?? Pisze jak na foto 100+100. Da sie go zmostkować na suba??

Vitu
    Level 20  
    Po 1 to nie jest wzmacniacz wiec nie ma RMS i nie da sie go zmostkować.
    Po 2 jest to korektor graficzny
    Invalid
    Level 23  
    Ten korektor ma RMS, prawdopodobnie tyle co radio, co do mostkowania to nie próbowałbym.
    hardmen969
    Level 13  
    Jak dla mnie jest to wzmacniacz z korektorem:D
    muminez
    Level 19  
    @hardmen969 ten equalizer nie da sie "mostkowac" a te 100 + 100 to nie wiem w jakich wartosciach (miliwatt ?). Tego typu urzadzenia podlaczalo sie kiedys do starych, tanich radioodbiornikow bez mozliwosci osobnej regulacji wysokich i niskich (jedno pokretlo). RMS szacuje na 2 x 4,5 Watt. O subie zapomnij.
    kora98
    Level 20  
    Kumpel miał podobny w trampku, miał to podłączone pod jakąś kolumnę głośnikową i grało to całkiem całkiem
    hardmen969
    Level 13  
    Ja go podłączałem pod suba magnat power bull 200rms i grało całkiem dobrze. Głośnik miał znaczny skok membrany wiec te 4,5 wata heh:P Jak dla mnie ma tyle co dobre radio 4x50. Jak ktoś chce mogę nagrać filmik jak to niby gra tymi 4,5 watami :P
    maxtz
    Level 27  
    hardmen969 wrote:
    Jak dla mnie ma tyle co dobre radio 4x50

Czyli maksymalnie jakieś 2 X 18Wrms :D
    muminez
    Level 19  
    @puszak ... ano, nie pisze. 100+100 nie wiadomo czego ... ale jak hardmen969 podlaczyl go do power bulla i gral "calkiem dobrze" i glosnik/membrana tez "dobrze skakala" i jest z tego zadowolony ... to po co ten post ? ... troche retoryczne, jak wiele postow w tym dziale ...
    pyradj
    Level 12  
    mialem kiedys takie korektory do auta...maja one w sobie jakis tam wzmacniacz,moj spokojnie ciagnoł elipsy w półce...tak jak kolega wyzej pisze cos około 50watt...raczej tego zmostkowac nie idzie...pozdrawiam
    milejow
    Level 43  
    hardmen969 wrote:
    Ja go podłączałem pod suba magnat power bull 200rms i grało całkiem dobrze. Głośnik miał znaczny skok membrany wiec te 4,5 wata heh:P Jak dla mnie ma tyle co dobre radio 4x50. Jak ktoś chce mogę nagrać filmik jak to niby gra tymi 4,5 watami :P

Taaaak,znieksztalcenia machaly membrana glosnika jak choragiewka:D